Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Erdoğandan Babacana iki talimat
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Erdoğandan Babacana iki talimat

Ekonomi

Devlet Bakanı Babacan, Başbakan Erdoğanın kendilerine iki konuda talimat verdiğini belirtti: Mali disiplinden taviz vermeyeceksiniz, seçim ekonomisiyle ilgili şeyler duymak istemiyorum.

OECD Genel Sekreteri Angel Gurria ile düzenlediği ortak basın toplantısında Babacan, Başbakan açık talimat verdi. Mali disiplinden taviz vermeyin, seçim ekonomisi havası oluşturacak, çağrıştıracak bir şey yapmayın dedi. Biz de bu çerçevede ilk Ekonomi Koordinasyon Kurulunu yaptık dedi.

Mali kural tartışmasını artık bitirmek gerektiğini belirten Babacan, Bütçede gelirler öngördüğümüzden daha fazla olacak, giderler de öngördüğümüzden fazla olacak. Bütçe açığımız orta vadeli programda öngördüğümüz rakamlarda bitecek. Bu aynı zamanda ciddi bir mali disiplinin göstergesi diye konuştu.

Cari açıkta yüzde 5lik seviyenin sürdürülebilir olduğunu kaydeden Babacan, cari açığın finansmanıyla ilgili bir sorun görünmediğini ifade etti.

OECD Genel Sekreteri Gurria da Türkiyenin notu yatırım yapılabilir seviyeye yükseltilme yolunda ve şurası açık ki Türkiye bunu hak ediyor dedi.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.