Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Değirmenciler eski günlerini özlüyor
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Değirmenciler eski günlerini özlüyor

Ekonomi

Un fabrikalarının artmasıyla kendilerine olan ihtiyacın azaldığını söyleyen değirmenciler, eski günlerini özlediklerini belirttiler.

Diyarbakır’daki değirmenciler, un üretimi yapan fabrikaların artması nedeniyle geçmiş yıllardaki iş yoğunluğunu sağlayamıyorlar.

Merkez Bağlar ilçesinde 18 yıldır değirmencilik yapan Ramazan Karakaş, eskiden gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Değirmenlere olan ihtiyacın günden güne azaldığını belirten Karakaş, “Eskiden buraya daha fazla iş geliyordu. Gece gündüz çalışıyorduk. Şu anda işler durgun. Bunun temel sebebi un yapan fabrikaların açılmış olmasıdır. Halk artık hazır un alıyor.” dedi.

Yaptıkları işten hiçbir ücret almadıklarını aktaran Karakaş, buğdaydan arta kalan kepeği hayvancılıkla uğraşanlara satarak geçimlerini sağladıklarını ifade etti.

Müşterilerinin büyük kısmının köylerde yaşayan kişilerden oluştuğunu dile getiren Karakaş, “Getirilen buğdayı önce elekten geçiriyoruz. Daha sonra yıkamadan geçiyor. Birkaç saat dinlendirilip, kurutuluyor. Ardından da un yapıyoruz. Yaptığımız işlemler bunlardan ibarettir. Bir torba buğdayı, dinlenmesi ve kurumasıyla birlikte 2 saatte hazırlıyoruz. Müşterilerimizin çoğunluğu köylerde yaşayan insanlardır. Özellikle Karacadağ bölgesinden çok müşterimiz var.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman - İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.