Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
DEDAŞ, Siverek'teki çiftçilerin elektriğini kesti
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

DEDAŞ, Siverek'teki çiftçilerin elektriğini kesti

Ekonomi

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, bir grup çiftçi Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından elektriklerin kesilmesi nedeniyle tarlalarının kuruduğunu ve içme suyu ihtiyaçlarının karşılanamadığını öne sürerek DEDAŞ'ı protesto etti.

DEDAŞ, Siverek ilçesine bağlı Karakeçi bölgesindeki kırsal mahallelerinde günde ortalama 8-10 saat plansız kesinti yapınca çiftçi neye uğradığını şaşırdı.

KÖYLÜLERİN EKİNLERİ SUSUZ KALDI

Köydeki tarımsal faaliyetlerde kullanılan su, elektrikle çalışan pompa sistemi ile karşılandığı için köylülerin ekinleri susuz kaldı.

Onlarca çiftçi binlerce dönüm ekili alanlarda tarlalarındaki ekinlerinin kuruduğunu iddia ederek içme suyu ihtiyaçlarının karşılanamadığını öne sürerek DEDAŞ'a adeta isyan etti.


ÇİFTÇİLERDEN DEDAŞ'A TEPKİ!

Bu kesintilerin ardından eylemler yapan çiftçiler, bugün elektrik kesintisi nedeniyle dinamoların çalışmamasından dolayı içme suyu ihtiyaçlarını da karşılayamadıklarını ifade ederek Karakeçi kırsal mahallesi'nde bir araya gelerek DEDAŞ'a tepki gösterdi.(RHA AJANS)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.