Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Dar gelirliye ikinci bir müjde daha geliyor
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Dar gelirliye ikinci bir müjde daha geliyor

Ekonomi

Dövizdeki maliyet artışına rağmen elektrik fiyatlarına zam yapılmazken, dar gelirliye ikinci bir müjde daha geliyor.

Elektrikte dar gelirlinin faturasını indirecek 'sosyal tarife' formülü masada. Dağıtımşirketlerinin gündeme getirdiği sisteme geçilmesi halinde yeşil kartta olduğu gibi dar gelirlininelektrik faturasının bir bölümünü kamu karşılayacak.


Geliri belirlenen sınırın altında kalanlar ödediği faturasının bir bölümünü mahsuplaşabilecek. Altıayda ya da yılda bir yapılması öngörülen mahsuplaşmanın gerçekleşebilmesi için dar gelirlininelektrik faturasını düzenli olarak gecikmeye bırakmadan ödemesi gerekiyor. Sosyal tarife Martayında Resmi Gazete'de yer alan 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu'nda da yer alıyor.

Elektrik dağıtım şirketlerinden edinilen bilgilere göre Enerji Bakanlığı, öneriye sıcak bakarken,maliyetin alanlarına göre Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ile Aile veSosyal Politikalar Bakanlığı tarafından karşılanabileceği belirtiliyor. Örneğin tarımsal sulamadadar gelirlinin faturasını bir kısmını Tarım Bakanlığı'nın karşılaması öneriler arasında yer alıyor.Özellikle kayıp kaçağın yoğun olduğu yörelerde uygulamanın fayda sağlayacağına dikkat çekenbir yetkili düzenli fatura ödeme alışkanlığının kazandırılması gerektiğine dikkat çekiyor.

Kaynak: Star


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.