Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Çiftçi armut fiyatlarından memnun
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Çiftçi armut fiyatlarından memnun

Ekonomi

Bitlis'te yerli armut üreten çiftçi bu yıl fiyatlardan memnun.

Tatvan ilçesinde kendi yerli armutlarını yetiştiren çiftçiler, bu yılki mahsulün verim ve fiyatlarından memnun olduklarını belirtirken vatandaşlar ise 4-5 TL’yi bulan fiyatları pahalı buluyor.

Tatvan’da hemen hemen her evin bahçesinde bulunan ve halk arasında ‘Melaki ‘diye isimlendirilen armut, fiyatıyla bu yıl üreticilerin yüzünü güldürdü. Geçen yıl 2-3 TL’ye satılan armudun fiyatı ise manavda 4-5 TL’den müşteriye sunuldu. Artan fiyatlardan ise vatandaşlar şikayetçi oldu.

Bursa’dan 37 yıl önce getirerek diktiği armut fidelerinin kendileri için geçim kaynağı haline geldiğini belirten çiftçi Mehmet Can Kotor, bu yılki ürün veriminden ve fiyatlardan memnun olduğunu söyledi. Kotor, “Yıllar önce gittiğim Bursa’dan armut fidelerini getirerek bahçeme diktim. Aynı şekilde Van’dan da fide getirerek diktim. Bu ağaçların budamasını ve aşılamasını zamanında yaparak güzel bir bakım sağladım. Yaptığımız bakımın bugün meyvesini alıyoruz. Yıllardır yetiştirdiğim armutları satarak geçimimi sağlıyorum.”diye konuştu.

Yetiştirdiği armudu iyi fiyata sattığını ifade eden Kotor, “Satıcılar gelip armudu evin önünde alarak götürüyor. Meyvemizin tadı ve kalitesi bambaşkadır. Bu armuttan alan bir daha alıyor.” dedi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)







Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.