Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Ceylanpınar'da kuzular doğmaya başladı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Ceylanpınar'da kuzular doğmaya başladı

Ekonomi

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine bulunan Tarım İşletmesinde yetiştirilen koyunlar, sezonun ilk kuzularını doğurmaya başladı.

Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) koordinesinde hayata geçirilen ve kentteki 12 bin 600 ivesi cinsi koyun üzerinde uygulanan "İvesi Koyununun Halk Elinde Islahı" projesi kapsamında, 11 ayrı mevkide 29 bin ana ve toplam 50 bin baş ile, dünyanın en büyük İvesi cinsi koyun popülâsyonuna ev sahipliği yapan Ceylanpınar Tarım İşletmesinde kuzu doğum sezonu başladı.

Aralık ayında 9 bin 226 baş kuzu doğumunun gerçekleştiği işletmede, bu sezonun sonunda 30 bin baş civarında doğum beklendiği belirtildi.

İvesi cinsi koyunlar, sıcak ve kurak iklim koşullarına çok iyi uyum sağlayan, yağlı kuyruklu, uzun mesafeler yürüyebilen, analık içgüdüsü kuvvetli, yetersiz mera, barınak ve bakım-besleme koşullarında yetiştirilebilen, süt verimi yüksek olan, kombine bir ırk olarak biliniyor. (Mustafa Kaynak-İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.