Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Bit pazarı, semt pazarı oldu
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Bit pazarı, semt pazarı oldu

Ekonomi

Beykapısı semtinde yaklaşık bin yıllık Tarihi Mahmutoğlu Kulesi önünde yer alan halk dilinde “Bit Pazarı” diye adlandırılan yeri yeniden düzenleyerek park ve semt sahasına dönüştüren Şanlıurfa Belediyesi, bölge sakinlerinin takdirini topluyor.

Eskiden halk dilinde “Bit Pazarı” diye adlandırılan, eskicilerin, hırdavatçıların ve seyyar satıcıların uğrak merkezi olan yeri, Tarihi Mahmutoğlu Kulesi’nin restorasyon çalışmalarıyla
birlikte ele alan Şanlıurfa Belediyesi mekanı bambaşka bir hale dönüştürdü.



PARK VE SEMT SAHASI OLARAK HİZMET VERECEK

Tarihi Mahmutoğlu Kulesi önünde başlayan toplam 28.000 m2 alan üzerinde yapımı devam eden Tarihi Mahmutoğlu Kulesi Parkının ihalesi 9 Mayıs 2011 tarihinde gerçekleştirildi.

Su gösterili meydan, düşük basamaklı anfi tiyatro, minyatür futbol sahası, çocuk oyun alanları, fitnes alanı, açık ve kapalı otopark alanları ile gezinti yolları, anıt ve köprü gibi birbirinden önemli özelliklerin yer aldığı park çalışmasında son aşamaya gelindiği öğrenildi.



BEYKAPISI’NDA SEMT SAHASI SEVİNCİ


Tarihi Mahmutoğlu Kulesi Önü Parkı içersinde yer verilen, Şanlıurfa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce geçtiğimiz yıl yapımına başlanan ve aynı yıl bitirilen Beykapısı Semt Sahası, şu günlerde bir an olsun boş kalmıyor.



Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve spora teşvik etmek amacıyla birçok mahallede yapımı tamamlanan semt sahalarında gençler doyasıya eğleniyor. Okuldan ve ders çalışmadan fırsat bulan miniklerin sahada yaptığı çekişmeli müsabakalar ise izlenmeye değer.



Yıllardır çöpten, çamur ve çukurlardan yürünemez halde olan dere kenarının bir anda “Sihirli Bir Değnek” misali değişimini hayretle izlediklerini ifade eden Beykapısı Sakini Şiha Kaçar, hizmetlerinden dolayı belediye başkanı Fakıbaba ve ekibine teşekkür ettiklerini söyledi.



Almanya’da yaşayan ve tatilini geçirmek üzere Urfa’ya gelen Ömer Özçelik ise, “2 yıl önce Urfa’daydım. Şanlıurfa çok hızla gelişen bir kent. 2 yıl önce buranın hali içler açısıydı. Ancak sanki bir sihirli değnek gelmiş burayı baştan sona değiştirmiş. Belediye Başkanımıza çok minnettarım” dedi.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.