Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Bir dönem sona eriyor yazarkasalar tarih oluyor
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Bir dönem sona eriyor yazarkasalar tarih oluyor

Ekonomi

Türk ekonomisinde büyük öneme sahip "yazarkasa" dönemi sona eriyor.

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın, kayıtdışı ekonomi ile mücadele kapsamında geçtiğimiz işyerlerinde "akıllı pos" olarak nitelendirilen yeni nesil ödeme kaydedici cihazların kullanımı başlıyor.

Türk ekonomisinde büyük öneme sahip "yazarkasa" dönemi sona eriyor. Star'dan Hüseyin Özay'ın haberine göre Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın, kayıtdışı ekonomi ile mücadele kapsamında geçtiğimiz yıl yayınladığı, işyerlerinde "akıllı pos" olarak nitelendirilen yeni nesil ödeme kaydedici cihazların kullanımı başlıyor.

Bu kapsamda, 2.1 milyon pos cihazı, ödeme kaydedici cihazlarla değiştirilecek. Söz konusu cihazlar, hem yazarkasaların fiş kesme özelliğini yerine getirecek hem de, kredi kartı ile işlem yapılmasını sağlayacak. Halen işletmelerde kullanılan yazar kasalar da, kademeli olarak yürürlükten kaldırılacak. 2016 yılından sonra ise tüm işletmelerde, akıllı pos cihazları kullanılacak.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.