Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Batman'da mısır hasadı çiftçinin yüzünü güldürdü
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Batman'da mısır hasadı çiftçinin yüzünü güldürdü

Ekonomi

Bu yıl yağışların beklenenin üzerinde olması nedeniyle mısır hasadından beklenenden daha iyi geçtiğini belirten Batmanlı çiftçiler ürünün veriminden memnun olduklarını söyledi.

Batman’da bu yıl yağışların çok iyi olduğunu ve bu sebeple Batman'da çiftçilerin beklediklerinin üzerinde verim aldığını belirten Batmanlı çiftçiler, ekinlerin geçen yıllara göre bu yıl bol olmasının kendilerini sevindirdiğini dile getirdiler.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, bu yıl ekinlerin geçen senelere göre daha iyi verim verdiğini belirterek, Batman’da yaklaşık 50 bin dekar civarında mısır ekimi yapıldığını söyledi.

Aydiş, “Verimin iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bir sıkıntımız oldu. Toprak Mahsulleri Ofisi bu sene geç açıldı. Bu yüzden çiftçilerimiz tüccarların eline düştü ve düşük fiyata ürünlerini vermek zorunda kaldılar. Şuanda OFİS sıkıntısı giderilmiş durumda. Randevu sistemiyle çiftçilerimiz ürünlerini OFİS’e götürmektedir.” dedi.

Mısırın bu sene Batman’da iyi denilebilecek bir durumda olduğunu ve fiyat olarak da kendilerinin talep ettiği fiyata yakın bir fiyat verildiğini belirten Aydiş, kendilerinin 850 TL fiyat istediğini, buna mukabil verilen fiyatın ise 725 TL +40 TL destek toplamda 765 TL olduğunu söyledi.

Aydiş, “Bu fiyat bizim istediğimiz gibi değil ama verilen destek ve veriminde iyi olmasıyla fiyatının iyi olduğunu söyleyebiliriz.” dedi. (M. Fatih Akgül-İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.