Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Bakın metrekareye kaç kilogram yağış düştü?
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Bakın metrekareye kaç kilogram yağış düştü?

Ekonomi

ŞANLIURFA SON YILLARIN EN YAĞIŞLI MEVSİMİNİ YAŞIYOR. Geçen yıl metrekareye toplam 40 kg yağış düşerken bu yıl 240 kg. yağış meydana geldi.

Güneydoğunun en önemli tarım şehirlerinden olan Şanlıurfa’da son dönemde yağan yağışlar, çiftçileri hem sevindirdi hem de üzdü.

Küresel iklim şartlarının değişmesi birçok sektör ve kişiyi etkilerken en çok etkilenenler ise çiftçiler oldu. Dengesiz bir yağış rejimi nedeniyle tarım ürünleri zarar gördü. Şanlıurfa’da yoğun yağış nedeniyle pamuk ve mısır hasadı yapılamadı. Tarlada bozulma noktasına gelen ürünler, çiftçileri kara kara düşündürüyor.


METREKAREYE 240 KİLOGRAM DÜŞTÜ

Ayrıca, geçen yıl metrekareye toplam 40 kg yağış düşerken bu yıl 240 kg. Yağışlar, tarlada kalan pamuğun kalitesinin düşmesine neden olurken mısırda da küflenmeler baş gösterdi.

 YAĞIŞLAR, HUBUBAT EKİMİNİ İYİ DÜZEYDE ETKİLEDİ

Yağışlarla beraber hububat ekimi yapılmış tarım arazilerinde ürünün gelişmesi oldukça iyi düzeyde olduğu belirtildi.(Ruha Haber Ajans)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.