Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Artan turunçgil satışları esnafın yüzünü güldürdü
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Artan turunçgil satışları esnafın yüzünü güldürdü

Ekonomi

Havaların soğumasıyla sıkça tüketilmeye başlanan turunçgiller, manav ve pazarlarda en çok satılan meyveler arasında yerini aldı.

Kış hastalıklarına, özellikle de soğuk algınlığına karşı faydalı olan portakal, mandalina ve greyfurt hem lezzeti hem de ucuzluğu ile kolaylıkla alıcı bulurken geçimlerini kış meyvesi satarak karşılayan pazarcı ve manavların da yüzünü güldürüyor.

Kamyonlarla çevre illerden getirdikleri kış meyvelerini yol kenarında açtıkları tezgâhlarda satmaya çalışan sebze satıcısı Abdullah Kaysı, “Adana’dan getirdiğimiz turunçgilleri satarak geçimimizi sağlıyoruz. Mevsimine göre meyve ve sebze getiriyoruz.”dedi.

Ucuz sebze ve meyveye daha çok rağbet olduğunu ifade eden Kaysı, “Halkımız hem ucuz hem de kaliteli sebze ve meyve istiyor. Bu şekilde olan talepleri karşılamakta zorlanıyoruz. Portakal, mandalina ve greyfurt gibi ürünler bu mevsimde ucuz olduğundan çok satılıyor. Çok satılan ürünün sürümünden kazanıyoruz.” diye konuştu. (Sedat Kuşulay-İLKHA)







Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.