Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Akçakale'ye yeni hal pazarı yapılıyor
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Akçakale'ye yeni hal pazarı yapılıyor

Ekonomi

Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi’nde yapımına başlanması beklenen hal pazarının yapımı nihayet başladı.

 

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde uzun yıllardan beridir eksikliği hissedilen hal pazarının yapımına Süleymanşah Mahallesi Ceylanpınar Caddesi üzerinde bulunan belediyeye ait alanda başlandı.

 

Hal pazarı yapımıyla ilgili açıklamada bulunan belediye başkanı Abdulhakim Ayhan; göreve geldiğimiz ilk günden bu yana Akçakale’yi yeniden imar etme yolunda büyük çalışmalar başlattık. Özellikle ilçemizin çevre ve görüntü kirliliği konusunda azami hassasiyet gösterdik ve bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz. Bu kapsamda uzun zamandır hem vatandaş hem de esnaf olarak eksikliğini ciddi anlamda hissettiğimiz ve eksikliği başta görüntü ve çevre kirliliğine olmak üzere birçok soruna yol açan hal pazarının yapımına Allahın izniyle bugün başlamış bulunuyoruz.” dedi.

 

Akçakale Belediye Fen işleri Müdürü Mehmet Altun’dan alınan bilgiye göre; hal pazarının alanının 3 bin 140 metrekare olduğu maliyeti 2010 Bayındırlık İskan müdürlüğün belirlediği muhammen bedeli ise 820 bin TL olup %31 kırım ile 562 bin 500 TL ile yükleyici firmaya ihale edildiği öğrenildi. Yüklenici firmaya yer teslimi 21.09.2011 tarihinde yapılarak hal pazarının inşaat çalışmalarına başlandı. İşin bitirilme süresi 180 takvim günü olup 57 dükkân yapılması öngörülüyor.

Mustafa Güçlü / GAPHA


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.