Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Adıyaman'da bereketli nar hasadı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Adıyaman'da bereketli nar hasadı

Ekonomi

Adıyaman'da nar hasadında rekoltenin beklentinin üzerinde gerçekleşmesi çiftçilerin yüzünü güldürdü.

Tarım alanında her geçen gün büyük bir gelişme kaydedilen Adıyaman'da tütüne alternatif ürünlerde başarılı sonuçlar alınıyor. Badem'den sonra Nar'da da hasat dönemi başladı. Nar hasadında rekoltenin beklentinin üzerinde gerçekleşmesi çiftçilerin yüzünü güldürdü.

Nar hasadında bu yıl rekoltenin beklentilerin üzerinde gerçekleşmesinin Adıyaman çiftçisinin yüzünü güldürdüğünü kaydeden Vali Mahmut Demirtaş, "İklim ve toprak yapısı bakımından Adıyaman, Türkiye’de en kaliteli nar üretim merkezlerinden birdir. Dünyada dekar başına 4 veya 5 ton nar elde edilirken Adıyaman'da bu yıl hasat çok bereketli geçerek dekar başına 6 ton nar elde edilmiştir.” dedi.

Adıyaman’ın nar üretiminde Türkiye’de 11’inci sırada yer aldığını belirten Vali Demirtaş, “Adıyaman'da 11 bin 842 dekar alanda 4 bin 425 ton nar üretilmekte olup, Türkiye'de 11’inci sırada yer almaktadır. İlimizde bin 894 ton nar üretimi ile Kahta ilçemiz başta gelmekte olup, bunu 615 ton ile Samsat ilçemiz takip etmektedir. İlimiz genelinde 76 çiftçimiz tarafından 7 bin dekar alanda organik nar yetiştiriciliği yapılmaktadır.” bilgilerini aktardı.

Çiftçilerin ekonomik getirisi daha yüksek ürünlere yöneldiğini dile getiren Demirtaş, şöyle konuştu: “Yıllardır bu bereketli topraklarda tahıl ve tütün öne çıkmaktaydı. Son yıllarda Adıyaman’da meyvecilik alanında çok ciddi gelişmeler yaşanmaktadır. Hayata geçirilen tarımsal projelerle birlikte ürün deseninde önemli değişikliklere gidilmiş, Adıyaman çiftçisi ekonomik getirisi daha yüksek ürünlere yönelmiş ve bunda da başarı sağlandığı görülmüştür. Tüm çiftçilerimize bereketli bir hasat diliyorum.”

Nar üreticisi Necmettin Albayrak ise "Nar hasadının bir önceki yıla oranla oldukça verimli ve rekoltenin yüksek olması bizleri sevindirmiştir. Soğuk hava depomuz olmadığı için Nar'ı çok ucuza elden çıkarıyoruz. Önümüzdeki yıl Tarım Bakanlığının yüzde elli hibe destekli Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme projeleri kapsamında, kendi kuracağımız soğuk hava deposunda ürünümüzü muhafaza ederek, ürünümüzü değerinde satma imkânına kavuşmuş olacağız." dedi. (Mehmet Eren - İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.