Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
7 Milyarlık Güneş enerjisi yatırımı Kilis'e kaydı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

7 Milyarlık Güneş enerjisi yatırımı Kilis'e kaydı

Ekonomi

Türkiye'nin güneş enerjisinden en çok faydalandığı il olan Şanlıurfa, 7 Milyarlık dev "Günüş enerjisi yatırımını" Kilis'e kaptırdı.

Balıklıgöl, Göbeklitepe, Harran gibi tarihi yerlerin yanından Türkiye'nin güneş enerjisinden en çok faydalandığı il olan Urfa, yapılması gereken en önemli yatırımı Kilis'e kaptırdı.

Güneş enerjisi panel fabrikası ve güneş tarlası yatırımı için Türkiye'deki imkanları araştıran uluslararası enerji firması ABD 'li ICA, Kilis'te 7 milyar dolarlık yatırım kararı aldı.
Türkiye'de yapacakları yatırım için bir süredir imkanları araştıran ABD'li International Capital Alliance 'nin (ICA) Yönetim Kurulu Başkanı Jane İlknur Un ve Yönetim Kurulu Üyesi Robert A. Richard, Kilis'teki temaslarının ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'le görüştü.

Bakanlıkta yapılan görüşmede Richard, Kilis'te güneş enerjisi panel fabrikası ve güneş tarlası yatırımı yapmaya kesin karar verdiklerini söyledi.

Bakan Ergün'den Arsa Talimatı


Bakan Nihat Ergün, "Yatırım konusunda her türlü yardıma ve katkıya hazırız. Organize Sanayi Bölgesi'nde yer tahsisini hemen yapıyoruz" dedi.

Samanyoluhaber


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.