Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Yerel Yönetim mezunları haklarını arıyor
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Yerel Yönetim mezunları haklarını arıyor

Eğitim

Yerel Yönetimler bölümünden mezun olan ancak hiç bir şekilde ataması yapılmayan mezunlar, hükümetin bir an evvel sorunlarına çözüm üretmesini istiyor.

 Yerel Yönetimler bölümünden mezun olan ancak hiç bir şekilde ataması yapılmayan mezunlar, hükümetin bir an evvel sorunlarına çözüm üretmesini bekliyor.

Konu hakkında bilgiler veren Yerel Yönetimler (Yönetim ve Organizasyon) bölümünden mezun olan Ferhat Açıkbaş(23), “Her yıl 5 bin civarı öğrencinin bu bölüme kayıt yaptırmasına, binlerce öğrencinin mezun olmasına karşın, 2012 Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) verilen kadro sadece 87 adet. Böyle olunca aynı tabloyla karşılaşmak istemeyen biz yerel yönetim mezunları, #Yerelyönetimmezunuhakkınıarıyor etiketiyle birleşerek sosyal medyada mağduriyetlerimizi dile getirmeye karar verdik.” ifadelerini kullandı.

“Merkezi atamalarda daha fazla kadro verilsin”

Muhasebeden dosyalama dersine, hukuktan bilgisayar dersine kadar birçok önemli dersi aldıklarını belirten Açıkbaş, “Stajlarımızı kamu kurumlarında yaparak kalifiye personel olma yolunda bütün gerekli adımları attık. Bundan dolayı merkezi atamalarda daha fazla kadro verilmesi ve 5393 sayılı belediye kanunun 49. Maddesinin değiştirilmesini istiyoruz. Belediyeler personel alımı yaparken, hâlihazırda şirketlerden alım yapmakta. Bu şekilde haksızlık yapıldığını düşünüyoruz. İsteğimiz odur ki, belediyeler, yapacakları tüm personel alımlarında, KPSS sınavını baz alsın. Böylelikle haksız alımların da önüne geçmiş olunacaktır.” şeklinde konuştu.

Hükümetin bir an evvel sorunlarına çözüm üretmesini isteyen bir Diğer mağdur Yerel Yönetim mezunu Yasin Bakırcı (26) da, kendilerinin sürekli olarak beklemede bırakıldıklarını ve göz ardı edildiklerini belirterek, “Bizlerin istihdam edilmesi gereken birimlere, ön lisans programlarının herhangi bir alanından mezun olmuş kişilerin atamaları yapılmaktadır. Mezun olan çok az sayıda arkadaşımız, yerel yönetim birimlerinde çalışma imkânı bulabilmekte, geriye kalan arkadaşlarımız ise ya vasıfsız elaman çalıştıran meslek grupları içerisinde hayatlarını kazanmakta, ya da üniversite sınavına tekrar girip başka bir programın eğitimini almaktadır. 12 Haziran 2014 tarihinde konuya ilişkin meclis başkanlığına önerge verilmesine rağmen, maalesef şimdiye kadar herhangi bir sonuç çıkmadı.” dedi.

Konu ile ilgili Sosyal medyada gündem oluşturmaya çalışan Yerel Yönetim mezunları, ayrıca imza kampanyası da başlatarak seslerini duyurmaya çalışmaktalar. (Enis Ağırbaş – İLKHA)







Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.