Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Suriyeli öğrenciler dersbaşı yaptı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Suriyeli öğrenciler dersbaşı yaptı

Eğitim

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Suriyeli 700 öğrenci, ilk zilin çalınmasıyla dersbaşı yaptı.

Kızıltepe ilçe merkezinde 3 yıldan beri Suriyeliler için açılan El Bunyan okulunda 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının başlamasıyla 700 öğrenci ilk zilin çalınmasıyla ders başı yaptı.

Servis olmadığı için bazı öğrencilerin okula gelmediğine dikkat çeken okulun Müdür Yardımcısı Suriyeli Nasır Abdullah, öğrenci sayısının azalacağını söyledi.

Abdullah, "Bu gün eğitime başladık 3 yıldır Suriyeli çocukların eğitimlerine devam ediyoruz. Servis olmadığı içi bazı öğrenciler gelmedi. Okul biraz uzak çocuklar da küçük olduğu için gelemiyorlar. Bu gün öğretmenlerimiz ders verdiler öğretmenlerimizin de sorunları var 500 lira alıyorlar kiralarına yetmiyor en az asgari ücret olsaydı iyi olurdu. Çoğu öğretmen ve Suriyeliler Avrupa’ya gitmek istiyorlar zaten bazıları Avrupa’ya gitmişler öğrencilerin de azalacağını tahmin ediyoruz. Şu an Suriye müfredatına göre ders yapılıyor çocuklara Türkçe dersi de veriliyor.” dedi. (Mehmet Aslan - İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.