Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Şura kararları biran evvel uygulanmalı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Şura kararları biran evvel uygulanmalı

Eğitim

Eğitim-Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, yeni eğitim-öğretim yılının şura kararlarının alındığı bir yıl olması gerektiğine dikkat çekti.

Eğitim-Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, 2015-2016 Eğitim Öğretim ders yılının başlamasıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Eğitim-öğretim yılının yaklaşık 17 milyonu aşkın öğrencinin ve 896 bin öğretmenin sınıflarla buluşmasıyla başladığını kaydeden Değer, Toplu sözleşme kazanımlarının pozitif etkisiyle başlayan bu yılın Milli Eğitim Bakanlığı’nda geleceğe ilişkin sorumlulukların konuşulduğu; şura kararlarının uygulandığı, müfredatın öze dönüşe imkân ve fırsat verdiği bir eğitim-öğretim yılı olmasını diliyoruz.” dedi.

“Karma eğitim mecburiyeti kaldırılmalı”

1739 sayılı Temel Eğitim Kanunu’nda yer alan, “Okullarda kız ve erkek karma eğitim yapılması esastır’ ibaresinin değiştirilmesini isteyen Değer, karma eğitim dayatması yerine, demokratik, veliye ve öğrenciye seçme hakkı tanıyan bir düzenleme yapılması gerektiğini belirtti.

“Öğretmen açığı tamamen kapatılmalı”

Değer, “37 bin öğretmen ataması henüz gerçekleştirilmiş olmasına rağmen öğretmen ihtiyacı dikkate alındığında bunun yeterli olmayacağı açıktır. Eğitim sistemindeki reformları kalıcı kılacak olan, okullarda boş ders kalmaması ve sınıflarda sadece kadrolu öğretmenlerin olmasıdır. İmkânlar zorlanarak, öğretmen açığı tamamen kapatılmalıdır.” dedi.

“Şûra kararları biran evvel uygulanmalı”

19. Milli Eğitim Şûrası’nda alınan kararların biran önce uygulanması gerektiğine işaret eden Değer, yeni eğitim-öğretim yılının eğitim çalışanlarına, öğrencilere ve millete hayırlı olmasını diledi. (M. Salih Keskin – İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.