Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Sivas madımak katliamını kınadılar
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Sivas madımak katliamını kınadılar

Eğitim

Eğitim-Sen ve Sağlık Emekçileri Sendikası Şanlıurfa şube başkanları yaptığı yazılı açıklama ile Sivas’ta 18 yıl önce meydana gelen ve 37 kişinin can verdiği Madımak Oteli katillerini kınadılar.
Açıklamalarda Sivas katliamını gerçekleştirenler ile bu katliamı engellemek için kılını kıpırdatmayanlardan hesap sorulmasını istediler..

Eğitim-Sen açıklamasında: “Sivas katliamının aydınlığa, demokrasiye, halkların kardeşliğine ve bir arada yaşama kültürüne yapılan bir saldırı olarak gerçekleşmiştir. Bugüne kadar Sivas katliamını gerçekleştirenler ile bu katliamı engellemek için kılını kıpırdatmayanlardan hesap sorulmadığı gibi, halkları birbirine düşürmeyi hedefleyen provokasyonlar ve gerici-ırkçı saldırılar artarak devam etmiştir. 2 Temmuz 1993’te aydınların diri diri yakılmasına neden olanları korumaya çalışanlar, yaşanan acıları unutturmaya ya da gerçek katilleri yalan haberlerle aklamaya çalışmaktadırlar” dedi.


SES Şanlıurfa şubesi de yaptığı açıklamada: “Bu gün 2 Temmuz. 18 yıl önce bu gün Sivas’ta yaşanan ve 37 Can’ın diri diri yakılması ile sonuçlanan vahşetin yıldönümü. 2 Temmuz 1993 Türkiye tarihine kara bir leke olarak eklendiğini belirterek; Maraş, Çorum, Sivas ve Türkiye’nin dört bir tarafında yaşanan tüm katliamları gerçekleştiren zihniyeti şiddetle kınıyor, bu olayların bir daha yaşanmaması için başta hükümet olmak üzere sorumlu olan tüm devlet kurumlarını olayın gerçek faillerini bulmaya ve yargılamaya çağırıyoruz” dedi.

 
www.balikligol.com


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.