Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Önemli çağrı!.. Şanlıurfa'da Tarım ve Teknoloji Üniversitesi Kurulmalı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Önemli çağrı!.. Şanlıurfa'da Tarım ve Teknoloji Üniversitesi Kurulmalı

Eğitim

Yaklaşık 2 Milyon nüfusu ile bölgenin en büyük illerinin başında yer alan Şanlıurfa'da hala tek devlet Üniversitesi olan Harran Üniversitesine ek yeni bir Üniversite kurulması için çeşitli kesimlerde gelen taleplere ek olarak Şanlıurfa'nın Sivil Toplum Kuruluşlarının çatı kuruluşu olan Kent Konseyi'de çağrıda bulunarak yeni bir üniversite kurulması önerisinde bulundu.

 Erkan Sözen başkanlığında toplanan Şanlıurfa Kent Konseyi Yürütme kurulu Şanlıurfa’da ikinci bir üniversitenin kurulmasını önerdi. Konsey ayrıca Harran Üniversitesi bünyesinde Hukuk Fakültesinin kurulması önerisinde de bulundu.

Şanlıurfa’da ikinci bir üniversitenin kurulması ve Harran Üniversitesi bünyesinde Hukuk Fakültesinin kurulmasını öneren Kent Konseyi, Ayrıca dünyanın en eski üniversitelerinden biri olan Harran Üniversitesinin daha fazla gelişmesi ve desteklenmesi gerektiğini belirtti.

konuyla ilgili olarak Şanlıurfa Kent Konseyi Yürütme kurulunda alınan karar şu şekilde: 
"Mezopotamya’nın ve tarımın merkezi, dünyanın en verimli topraklarına sahip, medeniyetlerin kesişim noktası ve beşiği olan şehrimizde tarımın bölgesel stratejik öneminin düşünülmesi, daha modern ve sürdürülebilir olması için “Tarım ve Teknoloji” üniversitesi ikinci bir üniversite olarak düşünülmelidir.
Ayrıca dünyanın en eski üniversitelerinden biri olan Harran Üniversitesinin daha fazla gelişmesi ve desteklenmesi, olması gereken asıl fonksiyonuna kavuşması, eksik olan fakültelerinin mutlaka açılması gerekmektedir. Hukuk Fakültesinin de açılması tarihi misyonu itibariyle Harran Üniversitesini daha da güçlendirecektir. 
Bu her iki çalışmanın yapılması hem kentimize hem de bölgemize yarar sağlayacaktır.
Söz konusu önerilerimizi hem Büyükşehir Belediye Meclisimizin hem de halkımızın takdirine sunarız.”

www.balikligol.com 


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.