Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Öğrencilere ailenin önemini anlatıldı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Öğrencilere ailenin önemini anlatıldı

Eğitim

Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi son sınıf öğrencilerine aile eğitim programı kapsamında "Aile Olmak" konulu konferans verdi.

Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından davet edilen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, ilahiyat öğrencilerine Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüğü ve bağlı kuruluşların çalışmaları hakkında bilgi vererek, insanın olduğu her yerde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının olduğunu söyledi.

Demirkol, “Aile, toplumun en yeni bireyleri olan bebeklerin ve çocukların toplumsallaşma anlamında ilk eğiticisi ve öğreticisi olduğu için kendi evlatlarını, kendi yaşadıkları toplumun kültürel kodlarına göre kurgulayan ve inşa eden en temel toplumsal kurum olarak öne çıkar” dedi.

Sağlıklı bir aile yapısının sağlıklı nesiller demek olduğunu dile getiren Demirkol, aile ve sosyal politikalar bakanlığı ve taşra il müdürlüklerinin asli görevleri arasında olan önleyici çalışmalar kapsamında ailenin korunmasında önemli bir yer tuttuğunu belirtti.

Demirkol, aile eğitim programının tamamen bilimsel veriler ışığında hazırlandığını ve ailenin en temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir müfredat olduğunu söyledi. Sağlıklı nesiller ve sağlıklı ailelerin olduğu toplumlarda yardım ve merhamet duygularının üst seviyelerde olduğu dolayısıyla yardım anlayışında her şeyin devletten beklemeden, gönüllük ilkesi çerçevesinde vatandaşlar tarafından da yapılması gerektiğini dile getirdi.

Demirkol, aile ve sosyal politikalar il müdürlüğünün ve bağlı kuruluşların yaptığı çalışmalar hakkında bilgi vererek konferansına son verdi. 


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.