Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
"Kürtçe eğitimi önemsiyoruz"
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

"Kürtçe eğitimi önemsiyoruz"

Eğitim

Tanıtım programının altıncısını düzenleyen Selahattin Eyyubi Üniversitesi etkinliğinde, bir konuşma yapan SEU Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan, Kürtçe eğitimi önemsediklerini belirterek, bu yönde atacakları adımlar hakkında açıklamalarda bulundu.

 Selahattin Eyyubi Üniversitesinin (SEU) tanıtımı için hazırlanan programa davet edilen Mesleki Teknik ve İmam Hatip liselerinin idarecileriyle bir araya gelen SEU Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan Kürtçe eğitimi önemsediklerini belirterek, Yerel Diller Enstitüsü bünyesinde de Kürtçenin üç lehçesinin de içinde bulunduğu yüksek lisans programları açacaklarını söyledi.

Diyarbakır'daki Mesleki Teknik ve İmam Hatip liselerinin idarecilerinin ağırlandığı Üniversite etkinliğinde, bir konuşma yapan Prof. Doğan, ‘Geçmişten gelen gücümüzle aydınlık yarınlara’ sloganıyla bu toprakları tarihte olduğu gibi yeniden ilim/bilimin yuvası yapmayı hedefliyoruz. İlk yıl, 5 programla eğitim-öğretime başladık ve 2015-2016 döneminde rakamı 20’nin üzerine çıkarmayı amaçladık.” dedi.

“Kürtçe eğitimi önemsiyoruz”

Türkiye’nin batıdaki üniversitelerden farklı olarak Kürtçe eğitimi önemsediklerini de belirten Prof. Doğan, Hemşirelikte Kürtçenin Kurmanci/Zazaki, dış ticarette ise, Sorani’nin öğretileceğini kaydetti. Prof. Doğan, Yerel Diller Enstitüsü bünyesinde de Kürtçenin üç lehçesi üzerinden yüksek lisans programları açacaklarını sözlerine ekledi. (İLKHA)







Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.