Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
KPSS İçin Başvurular Başlıyor
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

KPSS İçin Başvurular Başlıyor

Eğitim

ÖSYM'den yapılan açıklamada, 2014 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans düzeyinde başvurularının 5 Mayıs Pazartesi günü başlayacağı, 14 Mayıs'a kadar süreceği bildirildi.


2014-KPSS’ye lisans mezunları ile bir lisans programından mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecek. Bir lisans programından mezun olan veya mezun olabilecek durumda olan adaylardan Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenlik kadrolarına atanmak isteyenler ile Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin de 2014-KPSS’ye başvuru yapmaları gerekiyor. Tüm adayların 2014-KPSS’nin Cumartesi Sabah oturumuna katılmaları zorunlu olacak.
Sadece cumartesi sabah oturumuna girecek adaylar 40 TL, cumartesi sabah oturumu ile birlikte diğer üç oturumdan herhangi birine de girecek adaylar 80 TL; tüm oturumlara girecek adaylar 160 TL ödeme yapacak.

 Başvurular, başvuru merkezlerince yürütülecek. Başvuru merkezleri ÖSYM'nin //www.osym.gov.trİnternet adresinde yayımlanacak.

Başvuru süresinin uzatılmayacağı belirtilirken, başvuru süresi içinde başvurusunu tamamlamayan adaylar, 05-06 Temmuz 2014 tarihlerinde yapılacak 2014-KPSS’ye, 20 Temmuz 2014 tarihinde yapılacak ÖABT’ye ve 18 Ekim 2014 tarihinde yapılacak Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine (DHBT-Lisans) katılamayacak.

Sınava katılmak isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna, başvurma süresi içinde ÖSYM'nin //www.osym.gov.tr İnternet adresinden ulaşabilecek. Ayrıca kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak.

Adayların başvurularını tamamladıktan sonra başvuru süresi içinde ÖSYM'nin //ais.osym.gov.tr İnternet adresinden başvuru bilgilerini kontrol etmeleri gerekiyor.

2014 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans düzeyinde, 05-06 Temmuz 2014 tarihlerinde yapılacak. 2014-KPSS kapsamında; Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 20 Temmuz 2014 tarihinde, Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) ise 18 Ekim 2014 tarihinde yapılacak.


Sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren iki yıl; ancak öğretmen adayları için KPSS'de elde edilecek puanın geçerlilik süresi bir yıl olacak. Bu süreler içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda, sınav sonuçları, bir sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam edecek.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.