Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Köydeki Öğrencilere Şehri Tanıtma Gezisi
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Köydeki Öğrencilere Şehri Tanıtma Gezisi

Eğitim

Şanlıurfa İli Kültür Eğitim, Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) tarafından, “Kentimi, Kendimi Tanıyorum” adıyla, “Köy İlköğretim Okullarındaki Çocuklarda Kent Kültürü Bilinci Oluşturma Projesi” kapsamında 1000 öğrenci 26 Mart 2012-13 Nisan 2012 tarihleri arasında Şanlıurfa kent merkezinde gezdiriliyor.



Şanlıurfa Merkez İlçeye bağlı 12 köy ve beldede bulunan ilköğretim okullarındaki 8. sınıfta okuyan 1000 öğrenciye Şanlıurfa’nın kültürel değerlerinin tanıtılacağı gezilerde; Arkeoloji Müzesi, Kurtuluş Müzesi, El Sanatları Müzesi, Mutfak Müzesi, Müzik Müzesi, Haleplibahçe Mozaikleri, Balıklıgöl-Dergah, Tarihi Çarşılar, Sokaklar ve evler ile tarihi alanlar gezdirilip bilgilendirilecek.

Bireylerin çocukluk döneminde edindiği bilgi, beceri ve tutum, erişkinlik dönemini kapsayan kalıcı değişikliklere neden olduğundan; çevrelerindeki kültürel değerleri sevdirerek tanıtmak ve gezdirmek çocuklarda “koruma bilinci”ni de geliştirecektir.

“Köy İlköğretim Okullarındaki Çocuklarda Kent Kültürü Bilinci Oluşturma Projesi” ile bulunduğu kenti ve müzelerini hiç görmeyen küçüklerin bu alanları gezip görerek “kültürel bilgi”ye erişmeleri ve “koruma bilinci”ne ulaşmaları amaçlanmakta.

Proje ile “geleceğin gençleri ve büyükleri”nin tarihine ve kültürüne karşı daha bilinçli hale getirilmesi hedeflenmekte.

10 gün boyunca sürecek gezilerde, her gün bir okulun öğrencileri okullardan araçlarla alınıp gezdirildikten sonra öğlen yemeği ikram edilip tekrar köylerine bırakılacaklar.

Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde başlatılan proje, Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü İşbirliği ile ŞURKAV tarafından yürütülmekte ve finanse edilmekte.

Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.