Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Karaatlı; Eğitimi Eğitimcilere bırakmalıyız
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Karaatlı; Eğitimi Eğitimcilere bırakmalıyız

Eğitim

Son günlerde Milli eğitim Bakanlığının dershanelerle ilgili çalışmasına iş dünyasından gelen tepkilere anlam veremediğini söyleyen Şanlıurfa fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı; “Eğitim sanayicinin işi değil, Eğitimi Eğitimcilere bırakmalıyız” dedi.

Dershaneler asla fakir fukara için bir avantaj olmadığını söyleyen Karaatlı; “Urfa’da 4 çocuklu bir aile ekmek almaktan zorlanırken 4 çocuğunu ilkokul 4. Sınıftan başlayarak 8-9 yıl çocuğunu dershaneye gönderemez. Bunun maliyetini kaldıramaz. Göndermediği zamanda çocuğu psikolojik baskı altında kalıyor. Dershaneye giden çocuklar karşısında eziklik yaşıyor. Kaldı ki çok çocuklu bir aile tarlada çalıştırdığı çocuklarını okula gönderemezken nasıl dershaneye göndersin? Ben bu paralı eğitimin son bulması ve okullara kalite gelmesini istiyorum” dedi.

Eğitim konusunda alel acele açıklama yapan sanayicileri de eleştiren Şanlıurfa fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı; “sivil toplum kuruluşu olarak konuşurken önce aynadan kendimize bir bakmamız lazım. tacir tacirliğine esnaf esnaflığına siyasetçi siyasetine eğitimcide eğitimine bakmalı. Dershaneler konusunda bazı STK başkanları kendilerine vazife olmadığı halde açıklama yapıyorlar. Size mi kaldı eğitim modeli, sistemi. Eğitimin başında hükümetin tayin ettiği bir bakanımız var gayet güzel çalışmalarda yapıyor. Hiç kimse bazı yerlere yaranmak için oturduğu koltuğu ve toplumunu kullanarak bilgisi olmadığı konularda beyanat vermemeli! Kendi işlerine bakıp dershaneler konusunu eğitimcilere bıraksınlar. Kimseye akıl hocalığı yapmasınlar” diye konuştu.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.