Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
İşitme Engelliler tercümanlığı kursu
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

İşitme Engelliler tercümanlığı kursu

Eğitim

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü’ ne bağlı Yenişehir gençlik merkezi,’ nin açmış olduğu İşaret Dili ( İşitme Engelliler tercümanlığı) kursu yoğun ilgi görüyor.

Şanlıurfa Yenişehir Gençlik Merkezi’ açıldığı günden bu yana yaklaşık 6 aydır gençlere hizmet veriyor.Bu güne dek açmış olduğu 20 yi aşkın kursa İşaret dilini de dahil ederek bir ilke imza attı.
Halk Eğitim Merkezi üzerinden açılan kursa gençler yoğun ilgi gösteriyor.Şanlıurfa’ da ilk defa açılan bu kursa 15 yaş üzeri herkes katılabiliyor.Kurs yaklaşık 45 gün sürüyor ve bitiminde ise kursiyerlere MEB onaylı sertifika veriliyor.
Bütün kurslar gibi bu kursta ücretsiz olup, 3. Dönem kayıtları devam ediyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Yenişehir Gençlik Merkezi Müdürü Abdullah CANBEYLİ:”Amacımız İşitme engelli vatandaşlarımıza tercümanlık yapabilecek düzeyde eğitimli gençler yetiştirmek. Bunun için açmış olduğumuz kurs, bu anlamda büyük bir boşluğu dolduracak. İlgiden son derece memnunuz” diye konuştu.
Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul YILDIZ ise : “Engelli vatandaşlarımızla daha iyi ve sağlıklı iletişim kurabilecek ve onların dünyasına ışık tutacak gençlerin yetiştirileceği bu kurs , Gençlik Merkezleri’nde ilk defa Yenişehir gençlik merkezimiz aracılığıyla açılmış bulunmaktadır. Aynı zamanda sertifikalı bu kursumuza bütün Şanlıurfalı Gençlerimizi bekliyoruz.” dedi.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.