Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
"Her peygamber bir meslekle uğraşmıştır"
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

"Her peygamber bir meslekle uğraşmıştır"

Eğitim

Her hafta farklı bir okulu ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelen Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, her Peygamberin bir meslekle tebliğ görevini yaptığını söyledi.

Van İl müftüsü Nimetullah Arvas, İpekyolu ilçesinde bulunan Mehmet Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.

Her hafta farklı bir okulu ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelen Müftü Arvas, bu kapsamda bu hafta İpekyolu Mehmet Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Öğrencilerle bir araya gelen Müftü Arvas, her Peygamberin bir meslek sahibi olduğunu ifade ederek, “Peygamberler sanatla, ticaretle ve ziraat ile iştigal ederek insanlığa örnek olmuşlardır. Kur’an-ı Kerim ve hadis-i şeriflerde medeniyetlerin oluşmasında, insanların refaha kavuşmasında Peygamberler hep örnek insan olmuşlardır. Mesela Kur’an-ı Kerim'de isimleri zikredilen Peygamberlerin her biri, bir meslekle birlikte insanlığa rehberlik yapmışlardır. Mesela Hz. Nuh (as) ve Zekeriya (as) marangozluk, Hz. Davud (as) demircilik, Hz. Şit (as) dokumacılık, Hz. İdris (as) terzilik, Efendimiz (sav) ticaret ve hayvancılıkla uğraşmış, hatta ticaretle uğraşırken emin sıfatıyla anıldığı bilinmektedir. Diğer Peygamberlerin her biri birer meslekle uğraşarak, öğreterek insanlığa çığır açmışlardır. Sizler de sanat ve teknik eğitimini veren bir okulda okuyorsunuz. Bir nev’i Peygamberlere ait olan mesleklerle uğraşıyorsunuz. Bu nedenle sizler bahtiyar kimselersiniz” dedi.

Okul yöneticilerini de ziyaret eden İl Müftüsü Arvas, öğrencilere çeşitli kitaplar hediye etti.
(İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.