Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Harran Üniversitesinde Yalın Üretim Teknikleri Anlatıldı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Harran Üniversitesinde Yalın Üretim Teknikleri Anlatıldı

Eğitim

Harran Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümünde, Avrupa Birliği Erasmus + Projesi kapsamında Yalın Üretim Teknikleri anlatıldı.

Avrupa Birliği Erasmus+ programı ” İyi Uygulamaların Değişimine Yönelik Stratejik Ortaklıklar“ kapsamında Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliğinin stratejik ortak olduğu Yaparak öğrenme ve öğrenerek yalın üretime etkili yaklaşım başlıklı projenin ilk bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Proje sorumluları, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Hüsamettin Bulut ve Yrd. Doç. Dr. İsmail Hilali projeyi anlatıp, yalın üretim ile ilgili sunumlar yaptılar. Toplantıya Harran Üniversitesi akademisyenleri ve Şanlıurfa Sanayisinde çalışan Mühendisler katılım gösterdi.

Toplantıda karşılıklı bilgi alış-verişinde bulunulduğunu dile getiren Prof. Dr. Hüsamettin Bulut; “Üniversite-Sanayi işbirliği ve bilginin yaygınlaştırılması açısından bu tür faaliyetlerin tekrarlanması hedeflenmektedir. Yalın üretim, her türlü verimliliğin önemli olduğu günümüzde, yalın üretim veya yalın düşünme teknikleri, sanayiden hizmet sektörüne kadar birçok uygulamada kullanılmaktadır. Yalın üretim ve düşüncede, ürüne veya hizmete değer katmayan işlem, işçilikteki, malzemedeki ve enerjideki her türlü israfın kaldırılması temel amaçtır” diye konuştu. 

Projenin ana yürütücüsü İtalya’dan CENTOFORM Kurumu olup proje stratejik ortakları Polonya’dan Polonya Üniversitesi, Belçika’dan Belçika Üniversitesi, Norveç’ten Norveç Üniversitesi, Romanya’da Mirsa Yüksek Okulu Türkiye Volvo Araba Şirketi, Ertekin Motor ve Pompa San. Ve Tic. A.Ş. ve İtalya FAVA Uluslararası Şirketi Proje kapsamında lean tasarım ürünleri yapılacak, eğitim kursları düzenlenecek ve yalın üretim ile ilgili el kitapçıkları hazırlanacaktır. Proje kapsamında Eylül 2017 tarihinde Harran Üniversitesi’nde konu ile ilgili bir uluslararası bir konferans düzenlenecektir.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.