Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Üniversitede “Amazon Kraliçesi” Tiyatrosu sahnelendi
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Üniversitede “Amazon Kraliçesi” Tiyatrosu sahnelendi

Eğitim

Harran Üniversitesi ve AB Bilgi Merkezi işbirliğiyle Fen Edebiyat Fakültesi büyük anfisinde tiyatro gösterimi sergilendi.

‘Türkiye’de Bilgi Merkezi Ağının Güçlendirilmesi Projesi’ çerçevesinde, Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesinde yapılan Resim-İş Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Emine Teker’in yazıp yönettiği tiyatro gösterisine, AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Evrim Uygun, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

AMAZON KRALİÇESİ PENTHESİLEATiyatronun yazar ve yönetmenliğini yapan Dr. Emine Teker; “ Bugün burada çok güzel bir etkinlik yaptık, öğrencilerimizle birlikte müze eğitimi ve uygulamaları dersimiz kapsamında Haleplibahçe Mozaik müzesini gezerken aklımıza böyle bir fikir geldi. Bu hayalimizi AB Şanlıurfa bürosu destekledi, 8 Mart Dünya kadınlar günü dolayısıyla “Amazon Kraliçesi Penthesilea” kadın savaşçıları konu alan bir oyun sergiledik. Yoğun bir katılım oldu, tiyatromuzda emeği geçen herkese ve katılanlara çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.


TRAJİK BİR HİKÂYE ANLATTIK

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Evrim Uygun; “Yıl içerisinde birçok etkinlik yapıyoruz, kadınlar günü dolayısıyla farklı bir konuya değinmek istedik. Dün çocuk gelinlerle ilgili bir çalışmamız oldu. Bugün ise Amazon kraliçesi penthesilea’ın trajik hikâyesini anlattık, Emine hocamızın desteğiyle güzel bir çalışma ortaya çıktı, bu konuda kendisine ve tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.
Etkinlik, tiyatro sonrası sinevizyon gösterimi ve plaket takdimiyle sona erdi.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.