Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik öğrenciye kuru üzüm dağıtılacağını açıkladı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik öğrenciye kuru üzüm dağıtılacağını açıkladı

Eğitim

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik 6,5 milyon öğrenciye kuru üzüm dağıtılacağını açıkladı

 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı koordinasyonunda, okul öncesi ve temel eğitim birinci kademe okullarda eğitim gören öğrencilere, kuru üzüm dağıtımı gerçekleştirilecek.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in girişimleri sonucunda Bakanlığın koordinasyonunda, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile iş birliği içerisinde öğrencilere kuru üzüm dağıtımı yapılacak.

Dağıtım, 2015/16 eğitim döneminde, okul öncesi ve temel eğitim birinci kademe okullarda eğitim gören öğrencileri kapsayacak. 81 il, 957 ilçe ve köyde eğitim gören yaklaşık 6,5 milyon öğrenci dağıtımdan yararlanacak.

Proje ile öğrencilere kuru meyve tüketim alışkanlığının kazandırılması, öğrencilerin yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunulması amaçlanıyor. Okullarda dağıtım işlemlerine kısa sürede başlanacak ve haziran ayında okulların kapanmasına kadar devam edilecek.

Dağıtım 25 gramlık paketler halinde ve haftada 1 kez yapılacak. Bu kapsamda, yaklaşık bin ton kuru üzüm dağıtımı gerçekleştirilecek.

Bakanlar Kurulu kararı ile üzüm temini ve dağıtımı konusunda Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğüne yetki verildi.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.