Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Gaziantep'te Kur'an Kursu eğitmenlere seminer verildi
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Gaziantep'te Kur'an Kursu eğitmenlere seminer verildi

Eğitim

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 4-6 yaş grubu çocuklar için başlatılan Kur'an Kurslarında görev alacak eğitmenlere Gaziantep'te seminer verildi.

Gaziantep İl Müftülüğü tarafından merkez ve taşra ilçelerde açılması planlanan 4-6 yaş grubu Kur’an Kursu sınıflarında görevlendirilecek bayan eğitmenler için uygulamalı eğitimden oluşan bir seminer düzenlendi.

İl Müftülüğü tarafından bayan eğitmenlere yönelik verilen seminere Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Eğitim Uzmanı Fatma Kotan, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Sivas İl Müftülüğü Eğitim Uzmanı Ayşegül Gözeri, İl Müftü Yardımcısı Esma Erten ile eğitmenler katıldı.

Seminerin tanıtımı İl Müftü Yardımcısı Esma Erten tarafından yapılırken, seminerde bir konuşma yapan Müftü Çelik, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın din eğitiminin erken yaşta başlamasının büyük bir önem arz ettiğini belirtti.

04-06 yaş grubu Kur’an Kurslarını çok önemsediklerini belirten Çelik, “Bu gruba öğreticilik yapacak personelimizin daha donanımlı olarak görevlerini ifa edebilmeleri için bu semineri tertipledik. Zaman içerisinde bu kurslarımızın sayısını peyderpey arttırmayı planlıyoruz. Seminerin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Eğitim Uzmanı Fatma Kotan ise konuşmasında, 4-6 yaş grubu çocukların din eğitiminde dikkat edilmesi gereken hususların olduğunu belirterek, ders kitaplarının uygulanışı, 4-6 yaş grubunda oyun, drama, metaforik uygulamalar, sanat etkinliği ve müzik konularında bilgi verdi.

Seminerde 4-6 yaş öğrencilerin Kur’an’ı Kerim öğrenme teknikleri ile ilgili bilgi veren Ayşegül Gözeri de “Muhatabımızın çocuk olduğunu unutmayalım. Onların bilişsel, duyusal, psiko-motor ve en önemlisi dil gelişimlerini göz önünde bulundurarak oyunlarla ve dramalarla Kur’an dersine devam edelim. Kur’an eğitimi verirken bunu çocuklarımıza Kur’an’ı sevdirerek yapalım.” şeklinde konuştu.
(İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.