Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Evimizi başımıza yıkmayın
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Evimizi başımıza yıkmayın

Eğitim

Şanlıurfa Merkez köylerinden Büyükhan’a bağlı Küçükhan mezrasında yaklaşık 40 evin yıkım kararına köylüler tepki gösterdi.

Küçükhan’daki 270 ve 271 nolu parsellerde bulunan evlerin yıkım kararını Şanlıurfa Belediyesi köylülere ibra ettikten sonra yıkım kararını öğrenen köylüler “Kışın ortasında evimizi başımıza yıkmayın” dediler.

Köyden Şanlıurfa Valiliğine gelen Küçükhan halkı vali Nuri Okutan ile görüşmek istediler. Valilikten Belediyeye yönlendirilen Küçükhanlılar Belediye Başkanı Ahmet Fakıbaba ile görüşemeden çaresizce ne yapacaklarını şaşırdılar.

 

Grup adına konuşan İbrahim Tanır; Cumhuriyet Başsavcılığı İdari İşler Müdürlüğünden Valiliğe oradan da Belediyeye gönderilen yıkım kararını Belediye Başkan Yardımcısı Emin İzol imzası ile bize verdiler. 30 güne kadar boşaltın yıkacağız diyorlar. Neden yıkım kararını verdiklerini bilmiyoruz. Bize verilen yıkım kararında “Ceza infaz kurumu için ayrılan arazi” deniliyor. Bizi bu kış gününde mağdur etmesinler. Ya bize arsalarımızı satsınlar veya başka bir arazi göstersinler oraya taşınalım. Burada evlerimiz, ahırlarımız ve bahçelerimiz var. 200–300 dönümlük arsada bize 5 dönüm verebilirler. Sorunun çözümü için Vali Nuri Okutan ile görüşmek istedik bizi görüştürmediler. Belediyeye gidin dediler. Belediye başkanı Ahmet Fakıbaba ile görüşmek istedik bizi yine görüştürmediler. Bu kış ortasında mağduriyetimizi kim giderecek” diyerek çaresizce 20 gün sonra yıkılacak evlerinde oturacaklarını söylediler.

 

 

HABERİN VİDEOSU İÇİN TILAYINIZ

 

MURAT ÇİFTÇİ / www.balıkligol.com


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.