Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Eğitim-Bir-Sen: Boykotu boykot ediyoruz
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Eğitim-Bir-Sen: Boykotu boykot ediyoruz

Eğitim

PKK'nin yaptığı bir haftalık okulları boykot çağrısına tepki gösteren Eğitim-Bir-Sen Mardin Şubesi, bölge halkını "Boykotu boykot etmeye" davet ederek, "Haydi çocuklar okula" çağrısında bulundu.

Mardin’de 2015-2016 eğitim öğretim yılı bin okulda yaklaşık 10 bin öğretmen ile 203 bin öğrenci eğitime başladı. PKK, DTK (Demokratik Toplum Kongresi) ve Eğitim-Sen’in anadilde eğitimi bahane ederek başlatmış olduğu bir haftalık okulları boykot çağrısı, Mardin’de tutmadı.

Eğitim-Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, Kandil’in Doğu ve Güneydoğu illerindeki veli ve öğrencilere yaptığı bir haftalık boykot çağrısı ile ilgili açıklamada bulundu.

“Yarınlarımız ve geleceğimiz olan çocuklarımızı, özellikle bilgi çağında yaşadığımız bu toplumda, okuldan uzaklaştırmaya çalışmak akla ziyan bir yaklaşımdır.” diyen Değer, “Çatışmaların ve siyasi konuların yoğun olarak yaşandığı bölgemizde çocukları okula gitmemeye çağırarak onları siyasi zemine çekmek çağdışı bir yaklaşımdır. Eğitim Bir Sen Mardin şubesi olarak bölge halkına biz de ‘Boykotu boykot etmeye’ davet ediyor ve ‘Haydi çocuklar okula’ diyoruz.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.