Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Atatürk Akçakalede Anıldı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Atatürk Akçakalede Anıldı

Eğitim

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 72’ci yılında Şanlıurfa Akçakale ilçesinde törenle anıldı.

Anma töreni Atatürk anıtına çelenk sunulması ile başladı. Daha sonra Akçakale Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Konferans salonda devam etti. Törende Akçakale Kaymakamı Sayın Şefik AYGÖL, ilçe Garnizon Komutanı Ekrem TELLİ, Belediye Başkan Vekili Mehmet DİKEÇ ve daire amirleri de hazır bulundu; Akçakale Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Konferans salondaki kutlama törenleri saat 10.00’da başlayıp, Açılış, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra açılış konuşmasının ardından programa geçildi.

Akçakale Kaymakamı Sayın Şefik AYGÖL yaptığı konuşmada ;“Bütün ömrünü bu millete adamış Atatürk’ü, hatırlamaya çalışırsak vatanın düşmanlar tarafından paylaşıldığı artık her şeyin bitti denildiği bir dönemde o kara günleri yırtarcasına bir ışık gibi parlayan o yüce insan Türk Milleti içinden değilde başka bir milletten çıksaydı muhtemeldir ki bugün biz bu topraklar üzerinde öylesine hür ve bağımsız olmayacaktık.

Cumhuriyetin ilanı ile Atatürk’ün vefatı arasında 15 yıllık bir süre geçmiştir. Yurdun imarı ve refahı, ülkenin ve milletin muasır medeniyet seviyesine ve hatta üstüne çıkarmak için yapılan gayretler bütün bu mücadele son birkaç yılı rahatsızlık içersinde olduğu halde topu topu 15 yıllık bir ömre sığdığı kadar sığdırabilmiştir. Cumhuriyetin 10.yıl marşında ifade edildiği gibi yurdun dört bir tarafı demir ağlarla bu devirde örülmüştür.

Sadece bununla kalınmamıştır. Bu devirde birçok fabrikanın temeli atılmış medeniyetin sistemide bu devirde geliştirilmiştir. Ulu Önderi aramızdan ayrılışının yıl dönümünde silah arkadaşları ile beraber yurdumuz ve milletimiz için canını veren tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle, saygıyla anıyorum. Ruhları şad olsun.” Dedi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa TEMELCİ, Atatürk’ün Askeri Kişiliğini ise Garnizon Komutanlığında görevli Piyade Teğmen Hüseyin MARAZ yaptı.

Yabancı Devlet Adamlarının Atatürk ile ilgili görüşleri ve Sarı Zeybek Atatürkün Son 300 Günü ile ilgili hazırlanan slâyt gösterisi sunuldu. Öğrenciler tarafından şiirler okunmasının ardından, İlköğretim öğrencisi tarafından istiklal Marşımızın 10 kıtası okunmasından sonra program sona erdi.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.