Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Urfa'daki Suriyeliler geri dönmeye başlıyor
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Urfa'daki Suriyeliler geri dönmeye başlıyor

Dünya

Suriye’de PYD, ÖSO ve IŞİD arasında yaşanan çaıtşmalardan kaçıp Akçakale’ye sığınan Suriyeli muhacirler geri dönmeye başladı.



Ülkelerindeki iç savaştan dolayı yurtlarını terk etmek zorunda kalan ve son olarak ta PYD, ÖSO ve IŞİD arasında Tel Abyad’da yaşanan çatışmalardan kaçan halk, tekrar geri dönmeye başladı.

Bu sabah itibariyle Akçakale sınır kapısına yığılan Suriyeliler, yapılan işlemlerinin ardından sınırın diğer tarafına geçtiler.

İlke Haber Ajansı’na konuşan muhacirler, henüz tam olarak ne ile karşılaşacaklarını bilmedikleri için temkinli davrandıklarını belirttiler.

Suriye’ye geri döneceğini belirten Tel Abyad’lı Ahmed, “Ailelerimiz oradadır. Şu an itibariyle korku ve savaş pek yok. Birkaç gün önce Türkiye’ye gelenlerin hepsi geri dönmeyi düşünüyor.” dedi.

Tel Abyad’ın Cideyde köyünden olduğunu belirten Muhammed Cedan ise şunları söyledi: “Ailem buradadır. Ben geri döneceğim. Orda kalan evimizi kontrol edeceğim. Eğer orada sıkıntı yoksa ailem de geri dönecektir. Şu anda kapı ve Tel Abyad’ın kontrolü ÖSO ile PYD’nin elindedir. Bizi içeriye alacak olan ÖSO’dur.” (Ali Fidancı - İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.