Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Urfa'daki yabancıların Halfeti keyfi
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Urfa'daki yabancıların Halfeti keyfi

Dünya

Şanlıurfa'da bulunan ve Türkçe öğrenen Suriyeli ve diğer yabancılar Saklı Cennet olarak adlandırılan Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine gezi turuna çıktılar. Yaşadıkları iş savaştan dolayı yıllardır stresli ve acılı bir yaşam sürdüren gençler ilk kez eğlendiler.

Dış Türkler Topluluğu ve Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER)in projesi ile Maisa Urfa Kurslarında Türkçe Öğrenen Suriyeli öğrenciler Şanlıurfa Kent Konseyinin organizasyonu ve Büyükşehir Belediyesinin desteği ile Büyükşehir Halfeti Tesislerinde piknik yaptı.

Yaklaşık 7 yıldır iç savaş yaşana Suriye'den göçüp gelen ve Harran Üniversitesinde eğitim gören öğrenciler ilk kez eğlenme imkanı buldular. 

Suriye'nin yeniden imarında söz sahibi olacak yarının yöneticisi olan gençlere Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Şanlıurfa Kent Konseyi moral desteğinde bulundu. Saklı cennet Halfeti'de piknik yapan gençler, tekne turu ile Halfeti'nin güzeliklerini yakından gördüler. 

İç savaştan beri hiç eğlenmediklerini belirten Suriyeli öğrenciler, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Kent Konseyi Başkanı Erkan Sözen ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.

www.balikligol.com 


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.