Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Türkiye gururla sunar! Somali'ye yerli üretim solunum cihazı gönderildi
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Türkiye gururla sunar! Somali'ye yerli üretim solunum cihazı gönderildi

Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali'ye gönderilen yerli üretim solunum cihazı ilgili bir paylaşım yaparak, “Medeniyet imkân değil, vicdan meselesidir." dedi.

Türkiye'nin milli teknoloji atılımı kısa sürede pik yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali'ye gönderilen yerli üretim solunum cihazı ilgili bir paylaşım yaparak, “Medeniyet imkân değil, vicdan meselesidir." dedi.

Başta ABD ve İngiltere olmak üzere birçok ülkeye solunum cihazı, maske, tulum ve daha birçok yardım malzemesi nakledilirken, Somali’ye gönderilen tıbbi yardım malzemeleri arasında en dikkat çekeni yerli solunum cihazları oldu.

"MEDENİYET DEĞİL, VİCDAN MESELESİ"

Başkan Erdoğan: "#MilliTeknolojiHamlesi ile geliştirdiğimiz solunum cihazları Somalili kardeşlerimize nefes olacak. Medeniyet imkân değil, vicdan meselesidir. Milletimizin imkânları da vicdanı da mazlum ve muhtaçların yanındadır. Aziz Milletim, senin kalbinde merhamet adlı bir çınar vardır!"

YERLİ ÜRETİM SOLUNUM CİHAZI

Bilindiği gibi Başkan Erdoğan liderliğinde hükümetin başlattığı "Milli Teknoloji Hamlesi" çerçevesinde Arçelik, ASELSAN, Baykar ve Biosys mühendislerinin seferberliğiyle 1 ay gibi kısa bir sürede seri üretimine başlanan Biyovent Yoğun Bakım Tipi Mekanik Ventilatör Cihazı Türkiye'de hastanelerde kullanılmaya başlandı. ABD fırması ford'un "solunum cihazı üretimine" de destek veren Türkiye, Somali'ye yerli solunum cihazı göndererek bir ilke imza atmış oldu. 


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.