Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Suudi Arabistan Muhaliflere füze vereceğini açıkladı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Suudi Arabistan Muhaliflere füze vereceğini açıkladı

Dünya

Suriye'de sular iyice ısındı. İslam ordusu kuruculuğunu yapan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil El Cübeyr, Suriye'deki muhalif gruplara karadan havaya füze verileceğini açıkladı. Suudi reciminin bu hamlesi ile Suriyede dengeler alt üst oldu.


Alman Der Spiegel dergisine özel açıklamalarda bulunan Suudi Rejimi Dışişleri Bakanı Adil El Cübeyr, Suriye’deki ılımlı muhalefete verecekleri silah desteğinin kapsamının büyütüleceğini belirterek, bu gruplara karadan havaya füze verileceğini söyledi.

“Karadan havaya füzeler Suriye’deki güç dengesini değiştirecek”

Bunun sahadaki dengeleri değiştirebileceğini savunan Cübeyr, şunları ifade etti: "Karadan havaya füze temininin Suriye’deki güç dengesini değiştireceğini düşünüyoruz. Bu füzeler ılımlı muhalefete, rejimin kimyasal saldırılarda ve hava saldırılarında kullandığı helikopter ve uçaklarını devre dışı bırakma fırsatı verecek. Karadan havaya füzeler, Suriye’deki güç dengesini değiştirecek.”

Rusya’nın Suriye rejimine verdiği desteğin uzun vadede Esed'i kurtaramayacağını belirten Cübeyr, siyasi sürecin başlaması için de Esed’in görevden ayrılmasının şart olduğunu söyledi.

“Suriyelilerin eşit haklara sahip olacağı tek ve istikrarlı Suriye’yi istiyoruz”


Rusya ile ilişkileri hakkında da açıklamalarda bulunan Adil El Cübeyr, "Suriye konusundaki anlaşmazlıklara bakmazsak Rusya’yla ilişkilerimiz çok iyi ve ilişkileri daha da genişletmek istiyoruz. Suriye’yle ilgili anlaşmazlık, stratejik değil daha çok taktik doğaya sahiptir. Hep birlikte tüm Suriyelilerin eşit haklara sahip olacağı tek ve istikrarlı Suriye’yi istiyoruz." dedi. (İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.