Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
SGK'dan Şanlıurfa Sağlığına Büyük Darbe
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

SGK'dan Şanlıurfa Sağlığına Büyük Darbe

Dünya

Sosyal Güvenlik Kurumu, Şanlıurfa'da faaliyet gösteren özel tıp merkezleri ve hastanelerin hak edilişlerinin verilmediği iddia ediliyor.

SGK Şanlıurfa'da faliyet gösteren hastanelerin ödeneklerine daha önce yeşil alan, sarı alan ve kırmızı alan diye ayırırken hak ettiklerin paralarının büyük bir bölümünün kesilmesine neden oluyordu.

Hak sahibinin itiraz etmesinde sonra toplanan kurul bu parayı avans olarak geri ödeyip, mahkeme sonuçlanmasını bekleyor.

Ancak bu uygulamanın kalktığını, dün sağlık kuruluşları ödeneklerinde % 70 -90 arasında kesildiğini fark edince durum ortaya çıktı. SGK kestiğini artık avans vermediğini, tamamen urfadaki sağlık sektörünün kapatılmasını hedef gösteren faliyetleri olduğunu ortaya çıktı.

SGK, bu sektörde doğru çalışmayanı bulup cezalandırması gerektiğini söyleyen Burak Tıp Merkezi Sorumlusu Zeynel Yetim; "SGK bu sektörde doğru çalışmayanı bulup cezalandırmak yerine hepsini aynı kefeye koyması Urfa sağlığı açısında da büyük bir darbe olur. Ayrıca Başka illerin tümü kendi illerinde fatura ücretlerini alırken Şanlıurfa sağlığı Ankara'da toplanan bir kurul tarafında belirlenmesi, Şanlıurfa sağlığı yine çevre illerine bağlı kalınacağını göstermektedir" diye konuştu.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.