Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Rice:"Türkiye üslerin kullanılmasına izin verdi"
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Rice:"Türkiye üslerin kullanılmasına izin verdi"

Dünya

Amerikan NBC televizyonuna konuşan Beyaz Saray Güvenlik Danışmanı Susan Rice,Türkiye'nin; "Suriye ile Irak'taki 'faaliyetlere girebilmeleri' için ABD ve ortaklarına üslerin kullanılması izni verdiğini" açıkladı.

 Amerikan NBC televizyonuna konuşan Beyazsaray Güvenlik Danışmanı Susan Rice, Türkiye hükümetinin, ılımlı muhaliflerin eğitilmesi için ABD ve ortaklarına Türkiye toprakları ve üslerinin kullanımına ilk defa izin verdiğini söyledi.


Rice açıklamasında ayrıca, Ankara’nın Irak ve Suriye içinde faaliyetlere girmeleri için ABD ve koalisyon ortaklarının tesislerini de kullanmasına izin verdiğini belirterek, “Bu Türkiye’nin verdiği yeni bir sözdür ve biz bunu büyük memnuniyetle karşılıyoruz” ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı geçtiğimiz hafta Türkiye topraklarındaki bir askeri üste, ABD'li ve Türk askeri uzmanlar tarafından verilecek eğitime ilk aşamada 2 bin Suriyelinin katılacağını açıklamıştı.


Susan Rice Türk askerlerinin Koalisyon güçlerinin operasyonları kapsamında Suriye topraklarına girip girmeyeceği konusunda ise, "Türkiye’den Suriye’ye tek başına kara birliklerini sokmasını istemedik" dedi.







Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.