Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
PKK'nin suikast timinin başındaki 2 kişi yakalandı iddiası
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

PKK'nin suikast timinin başındaki 2 kişi yakalandı iddiası

Dünya

Daha önce Kobani'de yaralandıktan sonra Türkiye'ye tedavi için getirilen 2 üst düzey PKK'lının, 1 Kasım öncesi Diyarbakır'da, bazı şahıslara yönelik suikast düzenleyerek halkı provoke etmek için geldikleri ancak yakalandıkları iddia edildi.

Kobani’de ki çatışmalarda yaralanan ve sahte kimlikle Türkiye’ye girişleri sağlanarak tedavi için Diyarbakır’ın Lice ilçesindeki PKK kamplarına götürüldükleri belirtilen 2 üst düzey PKK militanının Diyarbakır’da yakalandıkları ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, bu şahısların tedavi için götürüldükleri PKK’nin Lice’deki kampında tedavi edildiği, daha sonrada Diyarbakır’a gönderilerek istihbarat çalışması yapan ekibin başına geçtikleri belirtildi.

Kobani bahanesiyle bölgeyi kaosa çekmeye çalışan PKK/HDP’nin bilgisi dâhilinde 1 Kasım öncesi bölgeye gelen Serxwebun kod adlı A.K ile Merwan kod adlı C.Y’nin, Diyarbakır’da özellikle mütedeyyin kişilere yönelik tespit çalışmaları yapmak, bunun yanı sıra işadamları, Hâkim ve Savcılar, üst düzey polis ve askerlerin adresleri, işe gidiş geliş güzergâhları, işyeri adresleri hakkında istihbarat çalışma yaparak bunlara yönelik suikast girişiminde bulunacaklardı.

Amaçlarının, 1 Kasım günü Kobani bahanesiyle yapılacak olan gösterilerde kaos ve kargaşa ortamı oluşturarak önceden belirledikleri kişilere suikast düzenlemek olduğu öğrenilen 2 PKK’lının, polisin takibi sonucu 26 Ekim 2014’te yakalandıkları belirtildi.

Sahte kimlikle Türkiye’ye giriş yaptıkları tespit edilen 2 PKK’lının sorguları sonrası tutuklanarak cezaevine konuldukları belirtildi. (İLKHA)







Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.