Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Öğrenci servis şirketleri komisyon uygulamasından şikâyetçi
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Öğrenci servis şirketleri komisyon uygulamasından şikâyetçi

Dünya

Öğrenci taşımacılığı yapan Diyarbakırlı servis şirketleri, okul idarecilerinin kendilerinden aldığı komisyon nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını belirtti.

Öğrenci taşımacılığı yapan Diyarbakırlı servis şirketleri, yaşadıkları sıkıntıları İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) anlattılar.

Servis şirketleri, görev yaptıkları okullardaki idarecilerin komisyon adı altında kendilerinden 150 bin TL civarında para aldıklarını ve bu durum nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi.

Komisyon parası alma uygulamasının kalkması durumunda rahat nefes alacaklarını söyleyen özel bir turizm servis şirketi yönetim kurulu başkanı Murat Yıldırım, Okul servislerinin bir çok sıkıntısının olduğunu belirterek, “Bizden çalıştığımız okullarda komisyon olarak 70, 100 ve 150 bin TL civarı para alıyorlar. Bu okullara verilen paralar aradan çekilirse iyi olur.” dedi.

Bu yıl servis ücretlerinde 5 TL’lik zam yaşandığını söyleyen Yıldırım, fiyatlarının normal olduğunu belirtti. Yıldırım, son olarak, “Bu yıl servis ücretleri 95 ile 100 TL arasındadır. Ailelerin, çocuklarını servisle göndermelerini tavsiye ederim. Çünkü bazı çocuklar okula gitmiyor, dışarılarda sigara içiyor. Madde bağımlıları ile geziyor. Bu da onlar için büyük sıkıntı oluyor. Ayrıca ailelerin ödeme yapması konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Aileden para alan çocuk şans oyunları oynuyor veya servis ücretini istediğimizden ailesine bahsetmiyor.” ifadelerini kullandı. (Ali Adiyaman/Hüseyin İçli – İLKHA)







Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.