Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
NSA Ve GCHQ'dan ortak yasadışı faaliyet
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

NSA Ve GCHQ'dan ortak yasadışı faaliyet

Dünya

Edward Snowden'ın açıkladığı en son belgelere göre, NSA ve İngiliz istihbarat servisi GCHQ'nun ortak hareket ederek, 'Define Haritası' adı verilen programla, internetteki tüm faaliyetleri takip etmeyi amaçladıkları ortaya çıktı.

Edward Snowden'ın açıkladığı en son belgeler, ABD Ulusal Güvenlik Dairesi'nin (NSA) internetin tamamını haritalandırmak amacıyla bir program geliştirdiğini ortaya koydu.

İnternetin tamamını haritalandırılıyor

Edward Snowden belgelerine göre, NSA internetin derinlemesine haritasını çıkarmasını amaçlıyor. Define Haritası adı verilen program ile internete bağlı her cihaz, her lokasyon ve her andaki faaliyetin tespit edilmesi hedefleniyor.

Yönlendiriciler bile tespit ediliyor

Veri akış kanallarını belirleyecek harita üzerindeki her türlü cihaz ve başta yönlendiricilerin (router) de tespit edilmesi amaçlanıyor.

Define Haritası küresel internetin neredeyse gerçek zamanlı interaktif haritasını çıkarmayı hedefliyor. Define Haritası, ilk olarak Kasım 2013'te duyurulmuş ancak ABD'li istihbarat yetkilileri yaptıkları açıklamada 'projenin gözetleme için değil, bilgisayar ağlarını anlamak için kullanıldığını' belirtmişti.

Siber savaş haritasını temsil ediyor

Define Haritası'nın hedefleri arasında ise Alman GSM operatörü T-Mobile'ın sahibi Deutsche Telekom ve bir diğer Alman telekomünikasyon firması Netcologne olduğu öne sürüldü.

Telekomünikasyon şirketlerinin yanı sıra, iletişim uyduları işleten Steller, Cetel ve IABG gibi şirketler hedef olarak seçilenler arasında.

NSA'nın hedef alınan şirketlerin veri ağlarını gözetlemeyi ve veri akışını denetlemeyi hedeflediği, ayrıca müşterilerin cihazlarına ulaşan veriler üzerinde de casusluk yaptığı öne sürüldü. (Ömer Özbey-İLKHA)







Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.