Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Nihat Çiftçi, Büyükşehir Meclisinden Seçildi
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Nihat Çiftçi, Büyükşehir Meclisinden Seçildi

Dünya

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi Büyükşehir Belediye Meclisinde bugün yapışan seçimle 3,5 yıl sürdüreceği başkanlığa seçildi.

 Celalettin Güvenç'in istifası ile boşalan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için daha önce AK Parti Genel Merkezinde yapılan istişareler sonucunda Av. Nihat Çiftç'nin aday olması konusunda mutabakat sağlanmıştı. bugün yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında yapılan oylamada 82 Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerinin 61 oyunu alarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Nihat Çiftçi'ye rakip olarak çıkan HDP'li Emrullah Cin ise 18 oy aldı.

Bugün Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerinin seçimiyle göreve gelen Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını 2019'da yapılacak olan yerel seçimlere kadar sürdürecek.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde teşekkür konuşması yapan Başkan Nihat Çiftçi, bir demokrasi şöleni yaşadıklarını söyledi.

Kendisine oy veren ve vermeyen herkese teşekkür eden Başkan Çiftçi, tüm siyasi partilere ortak yaklaşacağını ifade etti.

Tek amaçlarının Şanlıurfa'ya hizmet olduğunun altını çizen Çiftçi, şunları kaydetti:

"Bizleri bugünde yalnız bırakmayan ve buraya gelerek oy kullanan bütün meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunarım. Demokrasinin güzel bir örneğini icra ettik. Şahsıma oy vererek başkanlığa laik gören tüm meclis üyesi arkadaşlarıma ve Şanlıurfalı vatandaşlara şükranlarımı sunarım. Görevim süresince Şanlıurfa'ya hizmet eden Sayın Celalettin Güvenç'e de hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ederim. Önümüzde ki 3.5 yıl süreyi en ideal şekilde kullanarak Şanlıurfa'mıza hizmetin en iyisini sunmaya çalışacağız. Şanlıurfa hizmetin en iyisini hak ediyor. Hiçbir din, dil, ırk, parti ayırımı yapmadan herkese eşit mesafede davranarak hizmet edeceğiz."
Oylamada HDP adına Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan ve 18 oy alan Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin ise demokrasiye her zaman saygı duyduklarını bugünde bunlardan birini yaşadıklarını söyledi.

Yeni seçilen Nihat Çiftçi'ye Şanlıurfa'ya hizmet yolunda destek vereceklerini kaydeden Cin, seçim sonucunun herkese hayırlı olmasını diledi.

Ardından Meclise gelerek teşekkür konuşması yapan Celalettin Güvenç ise 4 yıl Şanlıurfa'ya hizmet etmenin mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

Şanlıurfa'yı ikinci vatanı olarak gördüğünün altını çizen Güvenç, zorlu görevde tüm Şanlıurfalıların Başkan Nihat Çiftçi'ye destek olması gerektiğini ifade etti.,



Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.