Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
NATO'dan Türkiye'ye hava desteği
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

NATO'dan Türkiye'ye hava desteği

Dünya

Türkiye'nin Suriye sınırında hava savunmasını güçlendirmeyi öngören plan üzerinde NATO ülkelerinin anlaştığı belirtildi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ittifak ülkelerinin Türkiye'nin Suriye sınırında hava savunmasını güçlendirmek için hazırlanan plan üzerinde anlaştığını söyledi.

Reuters Haber Ajansı’na açıklamada bulunan Stoltenberg, “Bölgedeki değişken durumu göz önüne alarak Türkiye için düşünülen güvenlik tedbirleri paketi üzerinde anlaşmaya vardık.” dedi. Anlaşma kapsamında Türkiye'nin hava sahasını korumak üzere AWACS casus uçaklarının gönderilmesi ve Akdeniz'e NATO gemilerinin konuşlandırılması öngörülüyor.

Stoltenberg alınan kararı, “Bu bize daha fazla farkındalık, daha fazla şeffaflık, tahmin edebilme sağlayacak, ayrıca bölgedeki durumun istikrar kazanmasına katkı sunacak ve gerilimi düşürecek.” sözleriyle yorumladı.

Türkiye'ye ikili düzeyde katkıda bulunacak ülkeler arasında Fransa, İtalya, Almanya, İngiltere, İspanya, Hollanda, Danimarka, Kanada ve Portekiz gibi ülkelerin olduğu belirtiliyor.

Kimi askeri uzmanlar ise NATO’nun 24 Kasım'da yaşandığı gibi bir başka Rus savaş uçağının düşürülmesinin önüne geçmek amacıyla bu kararı aldığını belirtirken, NATO yetkilileri Türkiye'ye yapacağı askeri sevkiyat kararının önceden alındığını, düşürülen Rus uçağıyla ilgisi olmadığına vurgu yapıyor. (İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.