Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Mısır'da bir İhvan üyesi hapishanede hayatını kaybetti
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Mısır'da bir İhvan üyesi hapishanede hayatını kaybetti

Dünya

Mısır'da bir İhvan üyesinin, tutuklu bulunduğu Zekazik hapishanesinde, tıbbi ihmal sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.

Edinilen bilgilere göre; Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın siyasi kanadı olan Hürriyet ve Adalet Partisi üyesi Vahid Ramadan'ın tutuklu bulunduğu, Mısır’ın Nil Deltası'nda yer alan Eş-Şarkiyye vilayetindeki Ez-Zekazik hapishanesinde hayatını kaybettiği ileri sürüldü.

Konu hakkında gazetecilere bilgi veren Ramadan'ın eşi İzzet Atallah, 59 yaşındaki eşi Ramadan'ın tıbbi ihmal sonucu Zekazik hapishanesinde yaşamını yitirdiğini belirterek, eşinin karaciğer sirozu ve mide ülseri gibi birkaç kronik hastalığı bulunduğunu, duruşmalara hareket kabiliyetini yitirdiği için diğer mahkumların omuzunda taşındığını söyledi.

Mahkeme heyetinin de eşinin bu durumunu gördüğünü, kendilerinin de tedavisi için savcılığa defalarca başvurmalarına rağmen taleplerinin yerine getirilmediğini ifade etti.

Eşine yöneltilen suçlamaların tamamen asılsız ve uydurma olduğunu belirten Atallah, eşine önce 5 yıl hapis, 50 bin cüneyh (yaklaşık 6 bin dolar) para cezasıverildiğini, karara yaptıkları itirazın ardından cezasının 1 yıl hapis ile bin cüneyhe düşürüldüğünü ifade etti.

Vefat eden Ramadan'ın, hapis cezasının bitmesinin ardından 17 Aralık'ta tahliye edilmesi bekleniyordu.

Ramadan'ın ölümüyle ilgili Mısırlı yetkililerden henüz bir açıklama yapılmadı.
(İLKHA)

 

 


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.