Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Kudüs Anneleri Urfa'da Mescidi Aksa ve Kudüs için 15. kez eylem yaptılar
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Kudüs Anneleri Urfa'da Mescidi Aksa ve Kudüs için 15. kez eylem yaptılar

Dünya

Şanlıurfa'da kendilerini Kudüs Anneleri ve Kudüs Anne Adayları olarak adlandıran bir grup kadın her hafta Cumartesi günü yaptıkları eylemin 15. haftasında Balıklıgöl'de toplanarak Basın Açıklamasında bulundular. Grup adına açıklama yapan Rüveyda Ural: " Urfa’dan Kudüs’e, İntifadaya yüksek sesle selam diyoruz ve her türlü desteğimizi yineliyoruz" dedi. 

Kadınların basın açıklamasına Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin eşi Sema Çiftçi de katılarak destek verdi. 

Grup adına açıklama yapan Ruveyda Ural şunları söyledi: “Kudüs, Bir Şehir Değildir.
O Dindir, İmandır, Davadır, Şuurdur, Samimiyettir, İzzettir, Fedakârlıktır.
Kudüs’le Ölçeriz Cihad Tutkumuzu, İmanımızı, Fedakârlık ve Samimiyetimizi.”

Bugün onbeşincisini düzenlediğimiz Mescidi Aksa ve Kudüs hürriyetine kavuşuncaya kadar sürdürmeyi planladığımız namaz ve dua buluşmaları ile sesimizi daha gür çıkaracağız. Urfa’dan Kudüs’e, İntifadaya yüksek sesle selam diyoruz ve her türlü desteğimizi yineliyoruz.

30 Mart Filistin Toprak Gününde 3.İntifadayı ilan eden Hamas tarafından başlatılan tüm Filistinlilerin desteklediği ‘Büyük Dönüş Yürüyüşü’ başlamıştır. Bu yürüyüşün tüm çağrılarla masum ve barışçıl bir yürüyüş olacağını bildiren Filistinli yöneticilerin bu çağrılarına rağmen işgalci siyonist İsrail tarafından keskin nişancılar gerçek mermiler kullanarak masum Filistinlilere saldırılarda bulunmuş bir katliam daha yapmışlardır. Başlatılan Büyük Dönüş Yürüyüşünde bu güne kadar işgalci siyonist İsrail tarafından 30’a yakın masum Filistinli şehid edilmiştir. 500’e yakın Filistinli ise yaralanmış ve yetersiz sağlık koşulları altında tedavilerine devam edilmeye çalışılmaktadır. Kudüs Anneleri Platformu olarak Şühedaya kavuşan Filistinli Şehidlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralananlara Cenab-ı Hak’tan şifalar niyaz ediyoruz.

30 Mart Filistin Toprak Gününden geçen hafta bahsetmiştik lâkin tekrar etmekte fayda görüyoruz. 30 Mart 1976’da Filistinlilere ait on binlerce dönüm araziye el koyan işgalci İsraili protesto etmek amacıyla yapılmış gösterilerdir. Yapılan bu büyük işgal sonrası İsrail işgal edilen arazileri yahudi yerleşimcilere verdi. Bunun üzerine Filistinliler, yapılan bu zulmü ve işgali protesto etmek amacıyla eylem ve gösteriler düzenledi. İşgalci İsrail polisi tarafından protesto gösterilerine katılan Filistinlilere ateş açılması sonucu 6 kişi şehadete kavuşmuş, bine yakın kişi de yaralanmıştı. Bu olay sonrası her yıl yeniden topraklarına, vatanlarına kavuşmak umuduyla, işgalin gündeme gelerek bitirilmesi için yapılan gösterilere Filistin Toprak Günü denmektedir. Bu vesile ile 30 Mart Filistin Toprak Gününde Filistin Gazze şeridinde işgalci İsrail sınırı yakınında kurulan çadırlarda başlayan ve 6 hafta sürecek olan ‘Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün amacına vasıl olmasını Cenab’ı Hak’tan niyaz ediyoruz. Ve desteğimizi yenilerken, bir kez şimdiye kadar çıkan olaylarda şühedaya kavuşan Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, yaralananlara şifalar diliyoruz. Buradan Sizleri, 3.İntifada ve Büyük Dönüş Yürüyüşünü başlatan Filistinli kardeşlerimize destek olmaya devam ediyoruz. Onlar, Ümmetin izzetini korumak için mücadele ediyorlar. Onlar olmamız ve ölmemiz gereken yerde mücadele ediyorlar. Yetersiz sağlık ve yaşam koşulları altında mücadele eden Filistinlilere herkesi destek olmaya davet ediyoruz.
Siyonist İsraile buradan yüksek sesle haykırıyoruz; Yaptığınız hiçbir katliamı, hiçbir acıyı unutmuyoruz, unutmayacağınız, yüreğimizde hissediyoruz. Ve bunların hiçbirini de yanınıza bırakmayacağız. Kudüs Anneleri Platformu olarak bu katliamların bir daha yaşanmamasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz.
Mescidi Aksa, Kudüs ve Filistin Özgür olana kadar mücadelemize devam edeceğimizi Urfa’danTel Aviv’e haykırıyoruz.
Kudüs İslam’ındır ve İslam’ın Kalacaktır.

Allah’ım! Kudüs’teki ve yeryüzündeki bütün mazlum kardeşlerimizin acısını yüreğimizde hissettir! Allah’ım! Kudüs’te, Afrin’de, Irak’ta, Mısır’da, Doğu Türkistan’da, Arakan’da ve dahi tüm İslam beldelerinde; İslamiyet için, Müslümanlar için, İslam beldeleri için mücadele Müslümanları ve askerlerimizi muhafaza eyle, zalim ve küffara karşı galib ve muzaffer eyle. Bizi basiretsizlerden, ferasetsizlerden, vicdansızlardan, zalimlerden yana eyleme! Allah’ım! Mescid-i Aksa’yı ve İslam beldelerini işgale yeltenenlere fırsat verme! Müslüman kardeşlerimize içinde bulundukları zor durumdan bir an evvel kurtulmaları için yardım eyle! Bizlere yeniden aziz bir ümmet olarak adaleti ayakta tutmayı nasip eyle! Bizlere Siyonist işgalinden kurtulmuş özgür, bağımsız ve İslam’ın hâkim olduğu Kudüs ve Filistin topraklarını görmeyi, o beldelere İstanbul’a gider gibi gitmeyi nasip eyle. Şu mübarek günler hürmetine dualarımızı kabul eyle Allah’ım!


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.