Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
İtalya'da Müslüman gençlerin bayram sevinci
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

İtalya'da Müslüman gençlerin bayram sevinci

Dünya

İslam âleminin iki büyük bayramından birisi olan Ramazan Bayramı, her yerde olduğu gibi İtalya'daki Müslümanlar tarafından da büyük bir coşku ile kutlanıyor.

İtalya'nın Trieste şehrinde bulunan Said-i Nursi Camii'nde toplanan birçok ırktan Müslümanlar, Ramazan Bayramı'nı ihya ettiler.

Said-i Nursi camiinde Afganistan, Bangladeş ve Türkiyeli olan Müslümanlar getirdikleri tekbir ve salavatlar eşliğinde bayramlaştılar. Sabahın erken saatlerinde camiyi dolduran Müslümanlara kısa bir hutbe veren Veysel Hoca, gençlere Avrupa'daki Ramazan bayramının önemine değindi.

Veysel Hoca hutbesinde, "Ramazan ayında oruç tutan bütün gençlerimizden Allah razı olsun. Yazın sıcaklığında Allah için oruç tutan herkese Allah(c.c) ecrini kat kat verecektir inşallah. Gençlerin bayramlarda kardeşliklerini pekiştirmeleri gerektiğini ve bu davranışlarının bayram sonrasında da devam ettirmelerinin çok önemlidir" dedi.

İslam'ı, yaşantılarının her alanına uygulayanların en büyük mükâfatı Allah'u Teâla'dan ahirette alacağını ve gençlerin yanı sıra büyük küçük demeden herkesin buna mutlaka dikkat etmeleri gerektiğine vurgu yapan Veysel Hoca, ''Özelde Avrupa'da yaşayan Müslümanlara genelde bütün İslam alemine duada bulundu. Hutbenin sonunda bütün İslam âleminin Ramazan bayramını tebrik ederek hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.'' şeklinde konuştu.

Daha sonra gerçekleştirilen bayramlaşma merasiminin ardından, ev ziyaretleri başladı. Ev sahipleri yaptıkları ikramlarla misafirlerini en güzel şekilde ağırlamaya çalıştı. (İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.