Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
IŞİD Suriye'de Köylere saldırıyor
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

IŞİD Suriye'de Köylere saldırıyor

Dünya

Suriye`de IŞİD ile PYD/YPG arasında şiddetli çatışmalar devam ediyor.

IŞİD`in Suriye`nin kuzeyindeki Kobani bölgesine üç koldan saldırması ve 16 köyü ele geçirmesinin ardından bölgede yaşayan sivil halk Türkiye sınırına doğru kaçtı.Çatışmaların yoğunlaştığı Tel Abyad ile Ayn el Arab bölgesi arasındaki köylerden traktör veya yaya olarak kaçan Suriyeliler, mayınlı araziyi geçerek Şanlıurfa`nın Suruç ilçesine bağlı Oylum köyü yakınlarında sınır hattına yığılmaya başladı.
Sabah erken saatlerden itibaren sınır hattına yığılan yaklaşık 3 bin Suriyeli için 3`üncü Hudut Karakolu Komutanlığı`na bağlı askerler, zırhlı araçlarla güvenlik önlemi alarak, kaçak geçişlere izin vermedi.
Sınır hattında yaşanan yığılmaya rağmen şu ana kadar geçişlere izin verilmedi.

16 Köy IŞİD`in eline geçti

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim, Suriye’nin Türkiye sınırındaki bölgede çatışmaların devam ettiğini ancak hiçbir köyün, IŞİD eline geçmediğini açıklamıştı.
Müslim, açıklamasında "Kobani’deki 16 köyün IŞİD’in kontrolüne geçtiği" şeklindeki haberlerin doğru olmadığını belirterek, şöyle devam etti:
"Öyle bir şey yok, bu haberler yalandır. Kobani’deki köyler, çatışmalara sahne oluyor. Ancak hiçbir köy, IŞİD’in eline geçmedi diye açıklama yapmıştı.
Öte yandan bir açıklama yapan Kobani Kantonu Dış İlişkiler Sorumlusu İbrahim Kurdo, IŞİD`in, Kobani`nin doğu, güney ve batısından saldırıya geçtiğini söylemişti. İbrahim Kurdo`nun açıklaması Salih Müslim`i yalanlar nitelikte.
Kurdo, doğuda Tezkeniye, Havalet, Kabarnek, Coran, Zerzori, Ebu Hayye, Bender Han, Bir Arab, batıda ise Talik ve Zerk köylerinin IŞİD`in eline geçtiğini, çatışmaların hâlâ devam ettiğini söyledi.

DOĞRUHABER


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.