Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Irak'ta El İbadi hükümeti güvenoyu aldı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Irak'ta El İbadi hükümeti güvenoyu aldı

Dünya

Irak'ta, Haydar El-İbadi başkanlığındaki Şiiler, Sünniler ve Kürtlerin içerisinde yer aldığı geniş katılımlı bir hükümet kabinesi, parlamentodan güvenoyu aldı.

HABER MRK- Irak'ta, Haydar El-İbadi başkanlığındaki Şiiler, Sünniler ve Kürtlerin içerisinde yer aldığı geniş katılımlı bir hükümet kabinesi, parlamentodan güvenoyu aldı.

Irak'ta Şiiler, Sünniler ve Kürtlerin içerisinde yer aldığı geniş katılımlı hükümetin, programı 280 milletvekilinin hazır bulunduğu oturumda 177 "evet" oyuyla kabul edildi. 

İbadi'nin açıkladığı hükümet programında, idari reformlar, ordunun yeniden yapılandırılması ve vilayetlere daha fazla özerklik verilmesi gibi adımlar yer aldı. Hükümet programı 280 milletvekilinin hazır bulunduğu oturumda 177 'evet' oyuyla kabul edildi.

Yeni kabinede eski Başbakan Nuri el-Maliki, Muttahidun Koalisyonu Başkanı Usame Nuceyfi ve Irak Ulusal Koalisyon (Vataniyye) Başkanı İyad Allavi'ye Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevleri verildi.

Sünni siyasetçi Salih Mutlak, Beha Areci ile eski Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari Başbakan Yardımcısı oldular.


Uzun tartışmalar sonucunda kurulan yeni kabinede 17 bakanlık Şiilere, 7 bakanlık Sünnilere, 4 bakanlık Kürtlere verilirken azınlıklara da bir koltuk verildi. Ayrıca Petrol, İçişleri ve Dışişleri gibi kritik bakanlıklar Şiilere bırakıldı


Obama kutladı

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Obama’nın İbadi ve Irak halkını, Irak'ta yeni hükümetin onaylanması nedeniyle kutlamak için aradığı belirtildi. Açıklamada, Obama’nın, İbadi ve diğer Iraklı liderlere, yeni ve geniş tabana dayanan bir hükümet kurmalarından dolayı takdirlerini ilettiği bildirildi.







Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.