Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Irak Kürdistan'ı önünde engel olmadan petrol satabilecek
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Irak Kürdistan'ı önünde engel olmadan petrol satabilecek

Dünya

Kürdistan Federal Bölgesi Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Irak Petrol Bakanlığı tarafından Teksas Eyalet Mahkemesi'nde açılan davanın düşürüldüğünü ve artık petrol satmalarının önünde hiçbir engelin kalmadığını açıkladı.

Irak Petrol Bakanlığı tarafından Teksas Eyalet Mahkemesi'nde Kürdistan Bölgesel Yönetimi aleyhinde açtığı dava düşürüldü. Kürdistan Federal Bölgesi Doğal Kaynaklar Bakanlığının yaptığı açıklamada, artık petrollerini satmak için önlerinde herhangi bir engelin kalmadığı belirtildi.

Konuyla ilgili yayımlanan açıklamada, "ABD Teksas Eyalet Mahkemesi, Irak Petrol Bakanlığı'nın açtığı haksız ve temelsiz davayı düşürdü. Kürdistan hükümeti olarak, bu karardan duyduğumuz memnuniyeti ifade ediyoruz." denildi.

Bu kararla artık petrol satmalarının önünde hiçbir bir yasal engelin kalmadığının belirtildiği açıklamada, "Kürdistan bölgesi hükümetinin önünde, ne ABD ne dünyanın herhangi bir ülkesinde petrol satışıyla ilgili hiçbir engel kalmamıştır. Petrolün dış bir ülkeye sevkiyatı ve dünya piyasalarında satışı, Kürdistan hükümetinin Irak Anayasası'ndan doğan yasal bir hakkıdır." ifadelerine yer verildi.
(İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.